BLT-leivät lohella ja pekonilla

Gluteeniton ruokavalio ei estä nauttimasta herkullisista BLT-leivistä. Makuelämyksen täydentää kotitekoinen majoneesi.

Ainekset

BLT-leivät lohella ja pekonilla

  • 300 g lohifileetä
  • 4 siivua gluteenitonta leipää
  • 8 Cosmopolitan-salaatinlehteä
  • 100 g pekonia
  • 2 pihvitomaattia
  • 1 punasipuli
  • 2 avokadoa

Mausterub lohelle

  • 2 rkl kookossokeria
  • 1 rkl sormisuolaa
  • 1/2 rkl chilihiutaleita
  • 1/2 rkl pippurisekoitusta

Kotitekoinen majoneesi

  • 1 keltuainen
  • 1 tl sitruunanmehua
  • 1-1 1/2 dl rypsiöljyä
  • ripaus suolaa
  • rouhaus mustapippuria
  • silputtua, tuoretta ruohosipulia, mustapippuria ja chilihiutaleita

Valmistus

  1. Hiero lohipalan pintaan mausterub ja anna lohen maustua vähintään puolen tunnin ajan. Kypsennä lohi grillissä meheväksi nahkapuoli alaspäin noin 10-15 minuutin ajan lohipalan paksuuden mukaan.
  2. Valmista majoneesi (voit käyttää halutessasi myös valmismajoneesia). Laita keltuaiset, sinappi, sitruunamehu ja mausteet kulhoon. Sekoita. Lisää kulhoon rypsiöljyä ensin tipoittain ja vähitellen ohuena nauhana kokoajan sauvasekoittimella vatkaten. Lisää öljyä, kunnes majoneesi on sopivan paksua.
  3. Grillaa gluteenittomat leivät rapeiksi grillissä tai paistinpannulla. Paista pekonisiivut rapeiksi. Leikkaa tomaatit, avokadot sekä sipulit ohuiksi siivuiksi.
  4. Kokoa leipä laittamalla nokare majoneesia jokaiselle leivälle, lisää päälle kaksi Cosmopolitan-salaatinlehteä, sipulia, tomaattia, pekonia ja avokadoa. Viimeistele annos palasella grillattua lohta.
  5. Ripota pinnalle hieman chilihiutaleita, rouhaise päälle mustapippuria ja koristele annos silputulla ruohosipulilla.

VINKKI! Voit käyttää myös valmismajoneesia. Grillikauden ulkopuolella lohen voi paistaa pannulla.

Resepti: Cosmopolitan-salaatti / Mari Moilanen