Gluteeniton ja vegaaninen voileipäkakku

Herkullinen voileipäkakku syntyy helposti myös ilman gluteenia, maitoa tai kananmunaa. Aloita gluteenittoman voileipäkakun valmistus päivää ennen tarjoilua, jolloin maut ehtivät imeytyä ja aikaa jää juhlapäivänä muihin järjestelyihin.

Ainekset

noin 10 annosta

  • 500 g gluteenitonta vaalea leipää (viipaloitua)

Täytteeseen:

  • 250 g raaste- tai kasvissalaattia
  • 2-4 rkl sinappista kurkkusalaattia
  • pätkä purjoa
  • ½ paprika
  • 2 prk (300g) vegaanista ja gluteenitonta tuorejuuston tapaista levitettä, kauralevitettä, esim. ILO
  • 1 prk (150g) hummusta, esim. ILO Hummus aurinkokuivattu tomaatti
  • suolaa, mustapippuria
  • (vegaanista savustettua kasvisleikkelettä kuutioituna)

Kostutukseen:

  • n. ½ l kasvislientä tai vichyvettä

Kuorrutteeseen ja koristeluun:

  • 2 prk (300g) vegaanista ja gluteenitonta tuorejuuston tapaista levitettä, esim. ILO kauralevitettä
  • 1 prk (150g) hummusta, esim. ILO Hummus aurinkokuivattu tomaatti
  • (vegaanista savustettua kasvisleikkelettä)
  • jääsalaattia
  • viinirypäleitä
  • punasipulia
  • unikonsiemeniä

Valmistus

  1. Hienonna purjo ja paprika pieneksi kuutioksi. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.
  2. Leikkaa leipäviipaleista tarvittaessa kovat reunat pois. Kasaa voileipäkakku kelmutettun vuokaan tai suoraan tarjoilualustalle. Laita kolme leipäviipaletta ensimmäiseksi kerrokseksi. Kostuta kasvisliemellä vai vichyvedellä kevyesti.
  3. Levitä täytekerros. Jatka näin, viimeiseksi jää kostutettu leipäkerros. Peitä kakku kelmulla ja anna makujen ja kosteuden tasaantua kylmässä mielellään yö yli.
  4. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä lastalla voileipäkakun päälle. Koristele kakku vähän ennen tarjoilua, etteivät koristeet nuukahda.

Resepti ja kuva: ILO