Gluteeniton makaronilaatikko

Klassikkojen klassikko! Näin onnistuu perinteinen makaronilaatikko gluteenittomana versiona.

Ainekset

4-5 annosta

  • 400 g gluteenitonta makaronia (esim. Semper)
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl öljyä
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 0,5 tl paprikajauhetta
  • 8 dl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 200 g juustoraastetta

Valmistus

  1. Keitä makaronit reilussa vedessä. Jätä ne kuitenkin keittämisvaiheessa vielä hieman koviksi, eli älä keitä loppuun saakka. Valuta makaronit siivilässä.
  2. Silppua sipuli. Paista jauheliha pannulla yhdessä sipulin kanssa. Mausta mustapippurilla, paprikajauheella ja 0,5 teelusikallisella suolaa.
  3. Kaada jauhelihaseos yhdessä makaronien kanssa uunivuokaan. Vatkaa munat, maito, 0,5 tl suolaa sekä puolet juustoraasteesta keskenään. Lisää uunivuokaan ja sekoita kevyesti.
  4. Paista 200 asteessa yhteensä noin 40 minuuttia. Ota paistamisen keskivaiheilla, eli noin 20 minuutin kohdalla, vuoka hetkeksi ulos ja sekoita seos reunoja myöten. Siten munamaito hyytyy paremmin. Lisää tässä vaiheessa toinen puoli juustoraasteesta kuorrutukseksi ja paista vielä 20 minuuttia. Makaronilaatikko on valmis kun munamaito on kokonaisuudessaan hyytynyt ja pinta on saanut rapean kuorrutuksen.

VINKKI! Gluteenittoman makaronilaatikon tärkein niksi on olla keittämättä makaroneja vielä alkuvaiheessa täysin pehmeiksi. Ne pehmenevät uunissa enemmän kuin tavalliset makaronit ja lopputulos voi mennä helpommin ylikypsäksi.