Gluteeniton manteli-blondie

Leivo juhlapöytään ihana, gluteeniton manteli-blondie, joka kestää noutopöydässä hyvin ja maistuu kaikille. Pellillisestä riittää isommallekin juhlaväelle ja koristelussa voi käyttää strösseleitä tai sesongin marjoja.

Ainekset

Pohja:

  • 4 (huoneenlämpöistä) munaa
  • 3 dl raakaruokosokeria
  • 200 g voita tai margariinia
  • 2 dl maitoa
  • 3 dl mantelijauhoa (esim. Risenta)
  • 3 dl maissijauhoa (esim. Risenta)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:

  • 75 g sulatettua voita
  • 4 dl mansikanmakuista tomusokeria (siivilöitynä)

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 200°C asteeseen.
  2. Sekoita kuivat aineet pienessä kulhossa keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan varovasti nostellen vuoron perään jauhoseos, sulatettu voi ja maito.
  3. Sekoita varovasti ja kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  4. Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.
  5. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja koristele strösseleillä, nonparelleilla tai tuoreilla marjoilla… ja nauti!

Resepti ja kuva: Paulig Group