Gluteenittomat munkit

Herkulliset gluteenittomat munkit menevät taatusti kaupaksi vaativammassakin kahvipöydässä. Tällä reseptillä syntyvät luontaisesti gluteenittomat munkit. Muista olla varovainen paistaessasi munkkeja kuumassa öljyssä.

Ainekset

12 annosta

  • 280 g riisijauhoja
  • 55 g perunatärkkelystä
  • 55 g tapiokatärkkelystä
  • 100 g sokeria
  • 1 tl ruokasoodaa
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl ksantaanikumia tai psylliumia
  • 1/2 tl kanelijauhetta
  • 1 kananmuna
  • 2 1/4 dl piimää tai maitoa
  • 2 rkl kasviöljyä
  • öljyä paistamiseen
  • sokeria, jos haluat pyörittää munkit lopuksi sokerissa

Valmistus

  1. Sekoita yhdessä jauhot, tärkkelykset, sokeri, ruokasooda, leivinjauhe, suola, ksantaani ja kaneli.
  2. Lisää joukkoon kananmuna ja piimä. Sekoita esimerkiksi monitoimikoneessa, kunnes seos on tasaista, paksua ja tahmeaa.
  3. Levitä työtasolle runsaasti riisijahoa. Kaada noin puolet taikinasta työtasolle ja levitä riisijauhoa taikinan päälle, jotta se ei tartu kiinni. Kauli taikina reilun sentin paksuiseksi.
  4. Jos haluat tehdä donitseja/munkkeja joissa on reikä keskellä: leikkaa taikina sopivan kokoiseksi donitsimuotilla. Jos sinulla ei ole donitsimuottia, voit käyttää myös jotain muuta pyöreän muotoista muottia.
  5. Jos haluat tehdä pyöreitä munkkeja, pyörittele taikinasta sopivan kokoisia munkkeja.
  6. Aseta munkit odottamaan kevyesti jauhotulle leivinpaperille.
  7. Täytä uppopaistin valmistajan ohjeen mukaan ja kuumenna öljy 190 asteeseen.
  8. Kattilan koosta riippuen, paista noin 1 – 3 munkkia kerrallaan. Paista munkkeja noin minuutin ajan ja käännä ne ympäri. Paista kunnes molemmat puolet ovat kauniin kullanruskeita.
  9. Nosta munkit öljystä lämmönkestävällä lastalla. Kuivaa munkit talouspaperiin ja pyörittele halutessasi sokerissa.

Resepti: Gluten free baking