Herkullinen gluteeniton raparperi-mansikkapaistos

Ihana gluteeniton kesäherkku! Tarjoile raparperi-mansikkapaistos vaikkapa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Ainekset

  • 550g raparperia
  • 85g kidesokeria
  • 250g mansikoita

Kuorrute:

  • 85 g gluteenitonta yleisjauhoa
  • 50 g kidesokeria
  • 25 g jauhettua mantelia
  • 50 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 2 dl pinjansiemeniä
  • vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Huuhtele raparperi ja leikkaa varret noin sormen paksuisiksi paloiksi.
  2. Asettele palat pellin päälle ja ripottele päälle sokeri. Sekoita sokeri raparperiin.
  3. Peitä raparperi foliolla ja paista 15 minuutin ajan.
  4. Poista folio ja sekoittele peltiä. Lisää joukkoon puolitetut mansikat ja paista vielä viiden minuutin ajan.
  5. Valmista kuorrute: sekoita jauhot, sokeri ja mantelit. Sekoita joukkoon voi ja sekoittele niin, että ainekset sekottuvat. Lisää mukaan vielä appelsiinin kuori.
  6. Lusikoi kuorrute raparperipalojen päälle ja ripottele päälle vielä pinjansiemenet. Paista 25 minuutin ajan kunnes päällyste on kullanruskea. Anna jäähtyä hiukan ennen tarjoilua.

Resepti: BBC Good food