Hyvästi haisevat biojätteet, tässä ratkaisu kotikeittiön kierrätyspulmiin!

Entä jos biojätteiden käsittely olisi hajutonta ja siistiä, eikä biojäteastiaa tarvitsisi tyhjentää niin usein? Uuden suomalaiskeksinnön avulla se onnistuu!

ADVERTORIAALI

Idea syntyi oikeasta arjen ongelmasta

Tuoksuuko sinunkin keittiössäsi välillä liian tuhdisti? Biojätteiden kierrätys on usein kaikkea muuta kuin miellyttävää, mutta tuore suomalaisinnovaatio tarjoaa ratkaisun tähän pulmaan. Hapen poistoon perustuva Ekokamu-bioastia hyödyntää menetelmää, joka minimoi roskien nesteen ja pitää tuoksut loitolla. Ekokamu-laitteen ja Ekokamu Oy:n takana on kaksi suomalaista naista, kemian diplomi-insinööri, biotekniikan tohtori Annukka Pakarinen sekä diplomi-insinööri Elina Voutilainen, jotka molemmat uskovat vahvasti keksintönsä maailmanlaajuiseen markkinapotentiaaliin.

Ekokamu-bioastia syntyi tavalla, jolla kaikki parhaat keksinnöt syntyvät – neuvokkaana ratkaisuna todelliseen arjen ongelmaan. Keksinnön taustalla on paitsi rautainen asiantuntemus myös keksijä Annukka Pakarisen oma kokemus biojätteen kierrätyksen hankaluudesta. Neljän lapsen äitinä Pakarinen tietää, mistä puhuu.

”Kyllästyin vuotaviin pusseihin ja ikäviin hajuihin keittiössä. Erityisesti, kun hoidin lapsia kotona heidän ollessaan pieniä, jätettä kerääntyi paljon. En voinut olla ajattelematta, että tämän kaiken voisi tehdä fiksumminkin. Oivalsin, että alipainepumpun avulla tästä voisi saada täysin siistiä ja hajutonta”, kertoo Annukka Pakarinen.


Ekokamun keksijä Annukka Pakarinen esittelee laitetta.

Ekokamun toiminta perustuu integroituun alipainepumppujärjestelmään, jonka avulla biojätteen pilaantuminen estetään. Tämän vuoksi astiassa ei synny ylimääräistä nestettä tai hajuja. Astia on myös täysin ilmatiivis ja se pitää esimerkiksi banaanikärpäset tehokkaasti loitolla. Ekokamun menetelmän taustalla on biologinen mekanismi, jossa estetään haitallisten mutta mahdollistetaan toivottavien biojätteissä elävien mikrobien toiminta.

>> Kuulostaako kiinnostavalta? Klikkaa tästä ja hanki oma Ekokamu!

Kätevä ja helppokäyttöinen laite on myös ilo silmälle

Ekokamu toimii verkkovirralla, mutta sähkönkulutus on erittäin pientä (alle 1 kWh vuodessa), sillä hapen poistava alipainepumppu on päällä vain muutaman minuutin kerrallaan. Biojätepussia ei tarvita lainkaan ja Ekokamun voi puhdistaa helposti pesukoneessa. Perusmallin koko on neljä litraa, joten astiaan mahtuu perheen biojäte useankin päivän ajalta tai pienen talouden biojäte jopa viikon tai kahden jaksolta. Innokkainkin kotikokki ja ruoanlaittaja voi puuhailla rauhassa joutumatta jatkuvasti tyhjentämään astiaa.

Kun astia on täynnä, biojäte lajitellaan samalla tavalla kuin tavallisestikin lajittelisit biojätteesi. Sen voi asuinpaikasta riippuen viedä kompostiin tai vaihtoehtoisesti joko omaan tai taloyhtiön lajittelupisteeseen, josta se kuljetetaan hyödynnettäväksi.

Ekokamun designin kantavana ajatuksena on, että bioastia on niin siisti ja tyylikäs, että se sopii säilytettäväksi vaikka keittiön pöydällä, missä sitä on myös helpoin käyttää.

Ekokamun tavoite on paitsi tehdä kierrätyksestä mutkatonta myös edistää kotitalouksissa kertyvän biojätteen laajempaa hyödyntämistä. Kuinka moni meistä tulee ajatelleeksi, miten arvokasta raaka-ainetta tavallinen kodeissa syntyvä biojäte voi olla? Ekokamun käyttäminen on samalla tehokas ja fiksu ekoteko.

Haluatko sinäkin oman Ekokamun?

Uuden bioastian teollinen tuotanto aloitetaan vuoden 2018 lopulla. Jos tahdot Ekokamun myös omaan keittiöösi, saat sen nopeimmin – ja erikoishintaan – osallistumalla Ekokamun kampanjaan Indiegogo-palvelussa.

Voit tilata tuotteen ja tukea yrityksen joukkorahoituskampanjaa, jonka osallistujille toimitetaan laitteet heti ensimmäisestä tuotantoerästä. Indiegogo on suosittu kansainvälinen joukkorahoituspalvelu, jonka kautta ostaminen vie vain muutaman minuutin. Saatavilla on kolme pirteää värivaihtoehtoa: sininen, vihreä ja harmaa.

>> Toimi heti ja hanki oma Ekokamusi erikoishintaan!

ADVERTORIAALI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.