Ihanan kirpeät uunisilakat

Helppoa ja herkullista kalaruokaa! Tarjoa kirpeitä uunisilakoita esimerkiksi perunamuussin kanssa.

Ainekset

Neljä annosta

  • 500 g silakkafileitä
  • 1 tl suolaa
  • 100 g ruohosipulilla maustettua tuorejuustoa
  • 1 dl ruokakermaa
  • 1/2 sitruunaa viipaleina
  • 200 g terttukirsikkatomaatteja

Valmistus

  1. Leikkaa silakkafileistä selkäevät pois saksilla. Lado fileet leivinpaperin päälle nahkapuoli paperia vasten. Ripottele fileille suolaa.
  2. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä. Lado puolet silakkafileistä vuokaan nahkapuoli vuokaa vasten. Levitä silakkafileiden päälle tuorejuustonokareita. Paina päälle loput silakkafileet nahkapuoli ylöspäin. Kaada vuokaan ruokakerma.
  3. Pese sitruuna ja leikkaa viipaleiksi. Huuhtele kirsikkatomaatit. Levitä silakkafileiden päälle sitruunaviipaleita ja terttukirsikkatomaatteja. Kypsennä 200-asteisessa uunissa keskitasolla 20 minuuttia. Tarjoile lisäksi perunamuusia.

Resepti ja kuva: Pro Kala ry