Juhlava lohiherkku! Kirjolohta Skagen

Herkullinen gluteeniten kalaruoka maukkaalla itsetehdyllä Skagen-kuorrutteella.

Ainekset

  • 600 g kirjolohifileetä
  • 1 tl suolaa

Kuorrutus:

  • 2 dl täysmajoneesia
  • 1 rkl kapriksia
  • 2 rkl tilliä silputtuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus cayennepippuria
  • 2 dl kuorittuja katkarapuja valutettuna

Lisäksi:

  • 500 g jauhoisia perunoita
  • 500 g ruusukaalia
  • 1 tl suolaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl tuoretta timjamia pilkottuna

Valmistus

  1. Leikkaa fileestä nahka ja leikkaa neljäksi annospalaksi. Mausta kalat suolalla ja lado uuninkestävään vuokaan.
  2. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja levitä tahna tasaiseksi kerrokseksi kalapalojen pinnalle. Tämän voit tarvittaessa tehdä vaikka edellisenä päivänä.
  3. Keitä kuoritut perunat kypsiksi ja anna jäähtyä. Leikkaa perunat sormenpaksuisiksi paloiksi ja pyöräytä pinta oliiviöljyllä. Puolita ruusukaalit ja laita yhdessä perunoiden kanssa uunivuokaan. Ripottele pinnalle timjamia.
  4. Kypsennä perunoita ja ruusukaaleja 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat kauniisti ruskistuneita.
  5. Kypsennä kirjolohipaloja 180-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes pinta alkaa ruskistua. Tarjoa heti peruna-ruusukaalipaistoksen kera.

Resepti ja kuva: Pro Kala ry