Lipeäkala-punajuurisalaatti ja fetajuustokastike

Tämä talvinen salaatti sopii hyvin salaatiksi joulupöytään tai muuten arkea piristämään. Fetajuustokastike punajuuret toimivat upeasti lipeäkalan kaverina!

Ainekset

Neljä annosta

  • 0,8 kg lipeäkalaa
  • 1 tl suolaa

Uunipunajuuret:

  • 4 kpl keskikokoista punajuurta
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl sokeria
  • 0,5 tl suolaa

Kastike:

  • ½ prk (100 g) créme fraîchea
  • ½ prk (75 g) kuutioitua salaattijuustoa
  • mustapippuria myllystä

Salaatti:

  • 1 kerä amerikansalaattia
  • 1 ruukku rucolaa tai muuta kirpeää salaattia

Valmistus

  1. Laita lipeäkala nahkapuoli alaspäin uuninkestävään vuokaan ja mausta suolalla.
  2. Kypsennä kala uunissa ilman foliota 170 asteessa noin 40 minuuttia.
  3. Kuori punajuuret ja leikkaa ne pitkittäin venelohkoiksi.
  4. Laita lohkot uuninkestävään vuokaan, pyörittele joukkoon öljy ja mausteet.
  5. Kypsennä punajuuret samassa uunissa ja samaan aikaan lipeäkalan kanssa 170 asteessa noin 30 minuuttia.
  6. Murusta salaattijuustokuutiot créme fraîchen joukkoon ja mausta kastike pippurilla.
  7. Revi salaatit lautasen tai vadin pohjalle.
  8. Asettele lämpimät punajuurilohkot salaattipedin päälle, ripottele niiden päälle valutettu ja paloiteltu lipeäkala.
  9. Tarjoa kastike erikseen tai laita se suoraan salaatin päälle.

Resepti ja kuva: Pro Kala ry