Mainio mangosalaatti Thaimaasta

Päädytkö usein tekemään saman tutun salaatin? Myös salaatti voi olla taivaallisen hyvää ja täyttävää – kokeile vaikka tätä thaimaalaista mangosalaattia! Ruokaisuutta salaatissa lisäävät gluteenittomat nuudelit.

Ainekset

Friteeratut maapähkinät

  • 3 rkl maapähkinöitä kuorittuna
  • 1 dl maapähkinäöljyä

Kastike

  • Pieni pala inkivääriä
  • 3 limen mehu
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pnt korianteria
  • 1 dl kalakastiketta
  • 1 rkl tamarinditahnaa
  • 1 dl seesamiöljyä (mietoa)

Salaattiin

  • 1 rasia Parsakaali Silmusalaattia
  • 1 kurkku
  • puolikas thai-mango
  • 200 g gluteenittomia nuudeleita
  • 3 punaista chiliä
  • 50 g bambun sydäntä
  • 3 rkl paahdettua sipulia
  • kourallinen korianteria

Valmistus

Kastike

  1. Lämmitä öljy pannulla ja friteeraa pähkinät kauniin ruskeiksi. Valuta ylimääräinen rasva talouspaperilla.
  2. Kuori inkivääri ja valkosipulinkynnet. Purista limeistä mehut.
  3. Laita pähkinät, inkivääri ja valkosipuli tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Siivilöi halutessasi.

Salaatti

  1. Kuori kurkku ja mango ja leikkaa ne pitkiksi suikaleiksi. Kypsennä nuudelit ja jäähdytä.
  2. Poista chileistä siemenet ja leikkaa suikaleiksi. Leikkaa bambu suikaleiksi.
  3. Sekoita hyvin isossa kulhossa Silmusalaatti, suikaloidut vihannekset, nuudelit ja kastike.
  4. Viimeistele salaatti paahdetulla sipullla ja korianterilla.

Resepti ja kuva: Silmusalaatti