Parsa-makkarasalaatti timjamicrèmellä

Ylellistä gluteenitonta herkkua grillimakkarasta nopeasti ja helposti! Grillimakkarasta ja parsasta saa valmistettua hiukan juhlallisemmankin herkun HK Scanin tuotekehityskokki Sami Lamminahon ohjeella.

Ainekset

  • 2 pkt raakamakkaraa, esim. HK Maakarit Livornon Luigi -raakamakkaraa
  • 1 pnt (n. 450g) vihreää parsaa
  • 1 pnt (n 450g) valkoista parsaa
  • 1 kpl sitruunan kuori ja mehu noin 0,5 dl
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa

Timjamicrème

  • 1 prk (n 150 g) ranskankermaa
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl sokeria
  • mustapippuria

Valmistus

  1. Aloita valmistamalla timjamicrème. Hienonna timjami ja sekoita se ranskankerman joukkoon. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla, anna maustua jääkaapissa noin puoli tuntia.
  2. Kuori parsat ja leikkaa tyvestä noin 2 cm pätkä pois. Grillaa parsat kuumassa grillissä noin 5 minuuttia. Nosta parsat leikkuulaudalle ja leikkaa noin 2 cm pituisiksi pätkiksi. Nosta leikatut parsat kulhoon ja valmista sitruunan mehusta, sitruunankuoresta, öljystä ja suolasta kastike. Sekoita joukkoon. Jätä kulho huoneenlämpöön siksi aikaa, kun grillaat makkarat kypsiksi.
  3. Leikkaa grillatut makkarat noin 2 cm pätkiksi. Sekoita makkarapalat kulhossa sekaisin parsojen kanssa ja tarjoile timjamicrèmen kanssa.

Resepti ja kuva: HK Scan