Pehmeät gluteenittomat kaurakeksit

Lempeästä kaurasta valmistetut gluteenittomat kaurakeksit ovat pehmeä ja herkullinen lisä kahvipöytään.

Ainekset

  • 2 1/4 dl pehmentynyttä voita
  • 2 1/4 dl sokeria
  • 2 1/4 dl muscovadosokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 4 3/4 dl gluteenitonta yleisjauhoa
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 ½ tl jauhettua kanelia
  • 7 dl kaurahiutaleita

Valmistus

  1. Sekoita keskikokoisessa kulhossa voi ja sokerit. Sekoita kananmunat joukkoon yksi kerrallaan. Lisää vanilja. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, ruokasooda, suola ja kaneli. Sekoita jauhoseos voi-sokeriseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kaurahiutaleet.
  2. Peitä taikinakulho ja laita se jääkaappiin jäähtymään ainakin tunniksi.
  3. Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Erottele taikinasta sopivan kokoisia pieniä palloja ja asettele ne uunipellille niin, että pallojen välissä on noin 5 cm. Painele pallot lättänöiksi kekseiksi esimerkiksi haarukalla.
  4. Paista 8 – 10 minuutin ajan. Kun kaurakeksit ovat valmiita, anna niiden jäähtyä ainakin viiden minuutin ajan uunipellillä.

Resepti: All Recipes