Perusasioiden äärellä: helpot gluteenittomat letut

Letut kuuluvat monen aikuisen ja lapsen suosikkiherkkuihin, ja ne taipuvat helposti myös gluteenittomaan ruokavalioon. Tällä reseptillä valmistat myös vaivatta maidottomia lettuja, kun korvaat maidon gluteenittomalla kasvimaidolla.

Ainekset

noin kuusi pientä lettua

  • 125 g valitsemaasi gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 kananmuna
  • 2,5 dl maitoa tai gluteenitonta kasvimaitoa
  • halutessasi ripaus sokeria tai vaniljasokeria
  • paistamiseen öljyä tai voita

Valmistus

  1. Sekoita kulhoon maito ja kananmuna. Lisää jauho hitaasti koko ajan sekoittaen. Lisää halutessasi sokeria.
  2. Anna taikinan levätä hetki.
  3. Paista letut keskilämmöllä. Tarjoile esimerkiksi hillon, kermavaahdon tai suklaakastikkeen kanssa.