Raikas raparperijuoma

Valmista raikasta raparperijuomaa juhliin alkumaljaksi tai arkena päivää piristämään. Juomaa voi myös laimentaa esimerkiksi kivennäisvedellä.

Ainekset

10–15 annosta

  • 3 l raparperipaloja
  • 6 dl sokeria
  • 1 l kiehuvaa vettä
  • 3 kanelitankoa
  • 1 kokonainen kuivattu inkiväärin pala
  • 1 iso pullo siideriä tai mansikkamehua ja kivennäisvettä

Valmistus

  1. Huuhdo raparperinvarret. Paloittele alkukesän nuoret varret sellaisenaan, paksukuoriset varret on hyvä kuoria.
  2. Lisää raparperien sekaan sokeri ja mausteet.
  3. Kaada kiehautettu vesi muiden ainesten joukkoon ja sekoita kunnes sokeri on sulanut.
  4. Anna juoman seisoa viileässä pari vuorokautta. Siivilöi ja pullota raparperijuoma.
  5. Tarjoillaan poreilevana juomana sekoittamalla vaikkapa (päärynä)siiderin kanssa.

Resepti: Maa- ja kotitalousnaiset
Kuva: Pixabay