Sillijäädyke

Sillijäädyke on helppo ja maukas gluteeniton ruoka, joka sopii alkupalaksi tai uusien perunoiden kaveriksi. Koristelemalla annoksesta saa helposti näyttävän!

Ainekset

  • 1 pieni (puna)sipuli
  • vajaa 1 dl silliä pieneksi kuutioituna
  • n. 2 tl sillilientä
  • 100 g tuorejuustoa
  • 1 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 0,5 dl ruohosipuli tai tillisilppua
  • ripaus mustapippurirouhetta
  • ripaus sokeria
  • (2 cl vodkaa)
  • koristeluun: kaprista, tilliä ja sitruunaviipaleita

Valmistus

  1. Silppua (puna)sipuli ja silli pieneksi.
  2. Sekoita tuorejuustoon silliliemi sekä sipuli- ja sillikuutiot.
  3. Vaahdota kerma vaahdoksi ja sekoita kalaseokseen ruohosipulin, mustapippurin, sokerin ja votkan kanssa.
  4. Vuoraa neljä annosvuokaa (esim. kahvikuppia) tuorekelmulla ja jaa seos kuppeihin. Peitä kelmulla ja jäädytä vähintään 4 tuntia.
  5. Ota noin 10 minuuttia enne tarjoilua pakkasesta, kumoa tarjolle ja koristele kapriksilla, tillillä ja sitruunalla.

Jos haluat isomman jäädykkeen, tee annos kaksinkertaisena ja jäädytä se esimerkiksi kakkuvuoassa.

Resepti ja kuva: Pro kala