Tapas-salaattikääröt
Tapaksiin saa uutta twistiä, kun kääräiset ne salaatinlehden sisään. Mausteisella makkaralla, pavuilla ja ananaksella täytetyt tapas-salaattikääröt sopivat tarjottaviksi sellaisenaan tai osana espanjalaistyylistä alkupalapöytää.
Ainekset
- 6 grillattavaa chorizo- tai salchicho-makkaraa
- 1/2 ananas
- n. 300 g tarjoiluvalmiita mustapapuja
- 12 lehteä cosmopolitan-salaattia
Yrttinen kastike
- 1 prk ranskankermaa
- 2 rkl silputtua, tuoretta minttua
- 2 rkl silputtua, tuoretta korianteria
- rouhaus mustapippuria
Valmistus
- Leikkaa makkarat vinoviipaleiksi ja grillaa ne kypsiksi grillissä tai uunin grillivastuksella. Pilko ananas pieniksi kuutioiksi. Valuta pavut.
- Valmista kastike hienontamalla yrtit ja sekoittamalla ne ranskankerman joukkoon. Mausta kastike mustapippurilla.
- Aseta kääröjen täytteet tarjoilukulhoihin, joista kukin ruokailija voi valita täytteet omiin kääröihinsä. Kokoa kääröt laittamalla salaatinlehdille hieman ananasta, papuja ja muutama siivu grillattua makkaraa. Viimeistele suupalat yrttisellä kastikkeella.