Tapas-salaattikääröt

Tapaksiin saa uutta twistiä, kun kääräiset ne salaatinlehden sisään. Mausteisella makkaralla, pavuilla ja ananaksella täytetyt tapas-salaattikääröt sopivat tarjottaviksi sellaisenaan tai osana espanjalaistyylistä alkupalapöytää.

Ainekset

  • 6 grillattavaa chorizo- tai salchicho-makkaraa
  • 1/2 ananas
  • n. 300 g tarjoiluvalmiita mustapapuja
  • 12 lehteä cosmopolitan-salaattia

Yrttinen kastike

  • 1 prk ranskankermaa
  • 2 rkl silputtua, tuoretta minttua
  • 2 rkl silputtua, tuoretta korianteria
  • rouhaus mustapippuria

Valmistus

  1. Leikkaa makkarat vinoviipaleiksi ja grillaa ne kypsiksi grillissä tai uunin grillivastuksella. Pilko ananas pieniksi kuutioiksi. Valuta pavut.
  2. Valmista kastike hienontamalla yrtit ja sekoittamalla ne ranskankerman joukkoon. Mausta kastike mustapippurilla.
  3. Aseta kääröjen täytteet tarjoilukulhoihin, joista kukin ruokailija voi valita täytteet omiin kääröihinsä. Kokoa kääröt laittamalla salaatinlehdille hieman ananasta, papuja ja muutama siivu grillattua makkaraa. Viimeistele suupalat yrttisellä kastikkeella.

Resepti: cosmopolitan-salaatti / Mari Moilanen