Täyteläinen parsakeitto

Maukas ja täyteläinen parsakeitto sopii alkupalaksi tai kevyeksi pääruoaksi. Tarjoa esimerkiksi vaalean gluteenittoman leivän kanssa.

Ainekset

Kaksi annosta

  • 0,5 l vettä
  • 1 pkt (500g) vihreää tankoparsaa
  • 1 – 2 perunaa
  • puolikas salottisipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl ruokakermaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa, pippuria

Valmistus

  1. Lisää vesi kattilaan ja anna lämmetä.
  2. Kuullota pannussa hienonnettu salottisipuli ja valkosipuli. Lisää sipulit keitinveden joukkoon.
  3. Kuori ja pilko perunat pienemmiksi paloiksi. Lisää kiehuvaan veteen.
  4. Leikkaa pois parsojen alaosassa oleva parin sentin mittainen puuosa. Pilko parsat pienemmiksi. Jätä ainakin muutama nuppu kokonaiseksi koristelua varten.
  5. Lisää parsat perunoiden joukkoon. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
  6. Kaada keitinvesi talteen mahdollista myöhempää käyttöä varten. Poimi keitosta parsojen nuput pois.
  7. Lisää joukkoon ruokakerma ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää halutessasi keitinvettä, jos keitto on liian jämäkkää.
  8. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.
  9. Annostele keitto lautasille ja koristele esimerkiksi parsan nupuilla ja paahdetuilla pähkinöillä.