Tortilla española – espanjalainen perunamunakas

Espanjalainen perunamunakas maistuu pääruokana tai osana tapas-pöydän tarjontaa. Tämä herkku ei sisällä lainkaan gluteenia eikä maitoa.

Ainekset

  • 5-6 keskikokoista perunaa
  • 1 punasipuli
  • n. 10 cm palanen purjoa
  • 6 kananmunaa
  • 4 rkl vettä
  • noin 1 tl suolaa
  • 0,5tl mustapippuria
  • öljyä

Valmistus

  1. Keitä perunat ja pilko ne kuutioiksi. Paloittele sipuli ja purjo.
  2. Paista perunoiden pinta pannulla rapeaksi, siirrä ne kulhoon odottamaan. Kuullota sipuli ja purjo ja lisää ne perunoiden joukkoon.
  3. Lisää kulhoon kananmunat, vesi, suola ja puolet pippurista. Sekoita.
  4. Lorauta kuumalle pannulle öljyä ja kaada seos pannulle. Levyn täytyy olla ensin kuuma, mutta käännä se heti ainesten lisäämisen jälkeen miedoimmalle tai toiseksi miedoimmalle lämmölle. Annan munakkaan kypsyä hiljalleen kunnes pinta hyytyy. Käännä ja ruskista myös toinen puoli. Ripottele puolet pippurista munakkaan pinnalle.
  5. Perunamunakkaan voi tarjoilla joko lämpimänä tai kylmänä. Lisukkeeksi sopii salaatti, tomaatti tai esimerkiksi oliivit.