Triplasuklaamousse

Rakkautta ensimmäisellä lusikallisella – herkullinen triplasuklaamousse kruunaa juhlapöydän!

Ainekset

Kuusi annosta

  • 75 g tummaa suklaata (70 % kaakaota) pilkottuna
  • 100 g maitosuklaata pilkottuna
  • 120 g valkosuklaata pilkottuna
  • 4 dl kuohukermaa
  • 30 g suolaamatonta voita
  • 3 kananmunaa
  • 55 g kidesokeria
  • 200 g tummaa suklaata sulatettuna koristeluita varten

Valmistus

  1. Laita eri suklaat erillisiin lämmönkestäviin astioihin. Lisää 2/3 dl kuohukermaa tumman suklaan joukkoon ja kaksi ruokalusikallista kuohukermaa maitosuklaan ja valkosuklaan joukkoon.
  2. Aseta tummasuklaakulho kattilan päälle, jossa on kiehuvaa vettä. Pidä huoli, että kulho asettuu hyvin kattilan päälle, mutta niin, ettei se koske kiehuvaan veteen. Hämmennä varovasti, kunnes suklaa ja kerma ovat sulaneet ja sekoittuneet. Ota kulho pois kattilan päältä ja sekoita joukkoon 10 grammaa voita. Toista sama myös muille suklaille.
  3. Sekoita munat ja suklaa pienessä kulhossa sähkövatkaimella noin 5 minuutin ajan, kunnes seos on vaaleaa ja paksua. Jaa kananmunaseos eri suklaakulhoihin tasaisesti. Sekoita munaseos suklaaseokseen metallisella lusikalla.
  4. Vaahdota jäljellä oleva kerma ja jaa se tasaisesti suklaakulhoihin. Sekoita.
  5. Jaa tummasuklaamousse kuuteen lasiin. Laita tumman suklaan päälle valkosuklaata ja valkosuklaan päälle maitosuklaa. Peitä lasit kelmulla ja jäähdytä jääkaapissa usean tunnin ajan, kunnes mousse on kiinteää. Ota mousse jääkaapista 10 minuuttia ennen tarjoilua.
  6. Tee suklaakoristeet tummasta suklaasta sillä aikaa, kun mousse jäähtyy. Sulata tummaa suklaata ja laita jäähtymään sileälle pinnalle. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Tee suklaakoukeroita höyläämällä suklaata juustohöylällä.
  7. Koristele mousset suklaakoukeroilla.

Resepti: Women’s weekly food
Kuva: Pixabay, Enotovyj