Upea juhlaherkku! Kirjolohicarpaccio

Herkullinen kirjolohicarpaccio on vaivaton ja näyttävä gluteeniton juhlaruoka. Tarjoile cocktailpalana tai osana noutopöytää.

Ainekset

  • 400 g kirjolohta ruodottomana fileenä – voit myös käyttää muuta kalaa, esimerkiksi siikaa tai kuhaa
  • 2 limeä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • puolikas punasipuli
  • hienoa merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • ripaus sokeria
  • puolikkaan granaattiomenan siemenet

Kirjolohicarpaccion lisukkeeksi:

  • majoneesia
  • gluteenittomia krutonkeja
  • rapeaa salaattia
  • kirjolohenmätiä

Valmistus

  1. Leikkaa kirjolohifileestä graavilohen kaltaisia ohuita siivuja. Levitä siivut lautasille tai vadille ja säilytä kylmässä.
  2. Hienonna punasipuli pieniksi kuutioiksi. Sekoita limestä puristettu mehu, öljy, punasipuli ja mausteet kastikkeeksi. Kastikkeen voi tehdä jopa pari päivää ennen kaappiin maustumaan.
  3. Levittele kastiketta kirjolohisiivujen päälle n. 5 minuuttia ennen tarjoilua. Ripottele carpaccion päälle granaattiomenan siemeniä.
  4. Tarjoile carpaccion lisukkeena esimerkiksi majoneesia, gluteenittomia krutonkeja, salaattia ja kirjolohenmätiä.

Resepti ja kuva: Pro Kala ry