Välimeren siikaa

Tämä Välimeren ruokakulttuuria henkivä gluteeniton resepti on maittava ja terveellinen päivällisruoka, joka valmistetaan kotimaisesta kalasta. Maista ja ihastu!

Ainekset

  • 2-4 kpl siikafileetä (nahaton ja ruodoton filee, noin 150 g/ ruokailija)
  • hienoa merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 kevätsipulin vartta
  • 1 punainen paprika
  • 2 luumutomaattia
  • 1 dl kalamata-oliiveja
  • 4 oksaa tuoretta timjamia
  • sitruunan mehua
  • oliiviöljyä

Valmistus

  1. Pese vihannekset ja leikkaa ne suupaloiksi. Leikkaa oliivit puoliksi. Levittele vihannekset ja oliivit uunivuokaan ja mausta oliiviöljyllä suolalla ja pippurilla. Laita timjaminoksia päällimmäiseksi.
  2. Paahda vihanneksia 180 °C-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  3. Asettele kalafileet paahdettujen vihannesten päälle. Mausta kalan pinta sitruunan mehulla, suolalla ja pippurilla.
  4. Kypsennä siikaa vihannespedillä 180 °C-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.
  5. Valmista kastike sekoittamalla 0,5 dl oliiviöljyä ja sitruunan mehua, mausteiksi suolaa ja pippuria.
  6. Tarjoile siian lisukkeena oliiviöljykastiketta ja esimerkiksi keitettyjä linssejä.

Resepti ja lähde: Pro Kala ry