Gluteeniton juusto-kinkkupiirakka

Helppoa ja hyvää! Gluteeniton juusto-kinkkupiirakka on täyteläinen ja vaivaton suolainen piirakka, joka maistuu isoille ja pienille herkuttelijoille.

Ainekset

Kahdeksan annosta

Pohja:

Täyte:

  • 1/2 punainen paprika
  • 1 dl hienonnettua purjoa
  • 1 rkl juokseva rypsiöljyvalmistetta
  • 150 g savukinkkua

Täytteen päälle:

  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 munaa
  • 1 dl kevytkermaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria

Pinnalle:

  • 2 dl juustoraastetta

Valmistus

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Nypi pehmeä margariini, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun pyöreän piirasvuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille.
  3. Hienonna purjo ja kuutioi paprika. Kuullota ne paistinpannulla juoksevan rypsiöljyvalmisteen kanssa. Suikaloi savukinkku. Levitä täytteet piirakkavuoan pohjalle.
  4. Sekoita keskenään kermaviili, munat, kevytkerma sekä suola ja mustapippuri. Kaada seos täytteen päälle vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  5. Paista uunin keskitasolla 35-40 minuuttia.

Resepti ja kuva: Ravintoraisio Oy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.