Gluteeniton juusto-kinkkupiirakka
Helppoa ja hyvää! Gluteeniton juusto-kinkkupiirakka on täyteläinen ja vaivaton suolainen piirakka, joka maistuu isoille ja pienille herkuttelijoille.
Ainekset
Kahdeksan annosta
Pohja:
- 100 g leivontamargariinia
- 3 dl gluteenitonta leivontajauhoa, esim. Provena Gluteeniton Kaurainen Leivontajauho
- 1 dl juustoraastetta
- 1 1/2 dl vettä
Täyte:
- 1/2 punainen paprika
- 1 dl hienonnettua purjoa
- 1 rkl juokseva rypsiöljyvalmistetta
- 150 g savukinkkua
Täytteen päälle:
- 2 dl kermaviiliä
- 2 munaa
- 1 dl kevytkermaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
Pinnalle:
- 2 dl juustoraastetta
Valmistus
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Nypi pehmeä margariini, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun pyöreän piirasvuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille.
- Hienonna purjo ja kuutioi paprika. Kuullota ne paistinpannulla juoksevan rypsiöljyvalmisteen kanssa. Suikaloi savukinkku. Levitä täytteet piirakkavuoan pohjalle.
- Sekoita keskenään kermaviili, munat, kevytkerma sekä suola ja mustapippuri. Kaada seos täytteen päälle vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Paista uunin keskitasolla 35-40 minuuttia.
Resepti ja kuva: Ravintoraisio Oy
Kaipaatko lisää herkullisia suolaisen piirakan reseptejä? Katso täältä gluteenittoman kirjolohipiirakan ohje!