Gluteeniton kuorrutus joulukinkulle

Joulu tulee, oletko valmis? Näin loihdit gluteenittoman kuorrutuksen joulukinkulle.

Ainekset

  • 1 dl omenahilloa
  • 1 kpl keltuaista
  • 3 rkl väkevää sinappia
  • 50 g gluteenittomia keksejä tai korppuja (esim. Semper Cantucci Mandel)

Valmistus

  1. Murskaa keksit tai korput hienoksi rouheeksi tehosekoittimessa tai muovipussin sisällä.
  2. Sekoita keskenään omenahillo, keltuainen ja sinappi.
  3. Sivele seos jo kypsennetyn kinkun pintaan ja ripottele päälle keksi- tai korppurouhe.
  4. Pidä kinkkua 225-asteisessa uunissa (tai 200-asteisessa kiertoilmauunissa) 7-10 minuuttia, kunnes pintaan alkaa ilmestyä tummia pilkkuja.

VINKKI! Ohjeen kuorrute on mitoitettu noin noin 6-8 kilon kinkulle, mutta voit tarvittaessa moninkertaistaa tai vaikkapa puolittaa annosmäärän tarpeen mukaan.

Reseptin lähde: HK Scan