Gluteeniton kuorrutus joulukinkulle
Joulu tulee, oletko valmis? Näin loihdit gluteenittoman kuorrutuksen joulukinkulle.
Ainekset
- 1 dl omenahilloa
- 1 kpl keltuaista
- 3 rkl väkevää sinappia
- 50 g gluteenittomia keksejä tai korppuja (esim. Semper Cantucci Mandel)
Valmistus
- Murskaa keksit tai korput hienoksi rouheeksi tehosekoittimessa tai muovipussin sisällä.
- Sekoita keskenään omenahillo, keltuainen ja sinappi.
- Sivele seos jo kypsennetyn kinkun pintaan ja ripottele päälle keksi- tai korppurouhe.
- Pidä kinkkua 225-asteisessa uunissa (tai 200-asteisessa kiertoilmauunissa) 7-10 minuuttia, kunnes pintaan alkaa ilmestyä tummia pilkkuja.
VINKKI! Ohjeen kuorrute on mitoitettu noin noin 6-8 kilon kinkulle, mutta voit tarvittaessa moninkertaistaa tai vaikkapa puolittaa annosmäärän tarpeen mukaan.
Reseptin lähde: HK Scan