Gluteeniton lime-valkosuklaakakku

Valkosuklaa ja lime – mikä taivaallinen yhdistelmä! Tämä täyteläinen ja raikas kakku kruunaa juhlapöydän.

Ainekset

15 annosta

Kaurakeksi-pähkinäpohja:

  • 75 g voi-kasvirasvalevitettä
  • 130 g gluteenittomia kaurakeksejä
  • 50 g suolapähkinöitä

Lime-valkosuklaatäyte:

  • 2,5 dl vispikermaa
  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g maitorahkaa
  • 150 g valkosuklaata
  • 10 g vaniljasokeria
  • 80 g sokeria
  • 0,8 dl limetäysmehua 100 %
  • 10 g liivatejauhoa

Viimeistely:

  • 50 g valkosuklaata
  • limen kuorta

Valmistus

Kaurakeksi-pähkinäpohja:

  1. Jauha kaurakeksit ja suolapähkinät esim. kutterilla.
  2. Sulata voi-kasvirasva ja sekoita joukkoon.
  3. Leikkaa irtopohjavuokaan (halkaisija noin 25 cm) leivinpaperista ”pohja” ja painele keksimassa tasaisesti sen päälle.

Lime-valkosuklaatäyte:

  1. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Murskaa 150 g valkosuklaata muruiksi esim. kutterilla.
  3. Sekoita keskenään maustamaton tuorejuusto, maitorahka, kermavaahto, sokerit ja valkosuklaa.
  4. Turvota keskenään limemehu ja liivatejauhe.
  5. Kuumenna / sulata liivateseos esim. mikroaaltouunissa.
  6. Sekoita liivateseos tuorejuustoseosen joukkoon.
  7. Halutessasi voit raastaa sekaan limen kuorta.
  8. Levitä lime-valkosuklaatäyte tasaisesti kaurakeksipohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä.

Viimeistely:

  1. Poista hyytynyt kakku irtopohjavuoasta tarjoiluvadille.
  2. Leikkaa 50 g valkosuklaasta juustohöylällä tai kuorimaveitsellä lastuja kakun koristeeksi.
  3. Leikkaa vielä halutessasi kuorimaraudalla limen kuorta koristeeksi.

Resepti: Orkla Suomi
Kuva: Pixabay

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.