Gluteeniton ja maidoton joulupuuro

Herkullinen joulupuuro syntyy näppärästi myös ilman maitoa. Muista lisätä riisipuuron joukkoon myös manteli!

Ainekset

Noin neljä annosta

  • 1 l gluteenitonta kaurajuomaa, täyteläisin lopputulos syntyy kahviin tarkoitetulla kaurajuomalla, katso lista täältä!
  • ­1 ½ dl puuroriisiä
  • hyppysellinen suolaa
  • tarjoiluun omenamarmeladia, luumusosetta tai kanelia ja sokeria
  • manteli tai useampi

Valmistus

  1. Tavallisen puurokattilan sijaan tarvitset joko vesihaudekattilan tai kaksi lähes saman suuruista kattilaa. Mittaa vesihaudekattilan (tai suuremman kattilan) alaosaan pari desilitraa vettä ja kiehauta se. Kun suuremman kattilan vesi kiehuu, nosta pienempi kattila suuremman kattilan sisään.
  2. Kaada kaurajuoma pienempään kattilaan ja kuumenna se höyryävän kuumaksi. Lisää tämän jälkeen puurokattilaan myös puuroriisit. Keitä puuroa hiljalleen kannen alla. Sekoita välillä. Puuro valmistuu reilussa tunnissa.
  3. Tarkista silloin tällöin, että suuremman kattilan vesi kiehuu. Mausta valmis puuro suolalla, lisää manteli ja tarjoile se makusi mukaan esimerkiksi omenamarmeladin ja kanelin tai itse tehdyn luumusoseen kera.
  4. Luumusose syntyy helposti mittaamalla kattilaan 200 g kuivattuja luumuja, 2 dl vettä, ¼ tl suolaa ja 1 rkl omenaviinietikkaa. Keitä noin 10 minuutin ajan ja soseuta sauvasekoittimella.

Kuva ja lähde: Fazer Group