Hakaniemen Kauppahallista löytyy gluteenittomien tuotteiden koti

Joko tunnet Hakaniemen Kauppahallin gluteenittomien tuotteiden keitaan, Keliapuodin?

Keliapuodissa kaikki on gluteenitonta

Hakaniemen Kauppahallista löytyvä Keliapuoti on toiminut vuodesta 2000 lähtien. Kun Keliapuodin perustaja Leena Raitisto sairastui keliakiaan, oli Helsingistä vaikea löytää gluteenittomia tuotteita.

– Kyllästyin siihen, ettei pääkaupunkiseudulta löytynyt gluteenittomia tuotteita. Jouduin aina matkustamaan maalle asti hakemaan pakkaseen täytettä. Siitä se idea lähti – aloin miettiä, että mitä jos avaisinkin itse liikkeen Helsinkiin, josta löytyisi laaja valikoima gluteenittomia tuotteita, Leena Raitisto kertoo.

Kun Keliapuoti avasi ovensa vuonna 2000, se aiheutti ison yleisöryntäyksen. Ihmiset olivat kiitollisia uudesta liikkeestä ja he tulivatkin ostoksille kukkien kera. Tällaista gluteenittomien tuotteiden erikoisliikettä oli Helsingissä kaivattu.

– Eräskin asiakas tuli liikkeeseemme ja kysyi mitkä tuotteistamme ovat gluteenittomia. Kun vastasin jokaisen tuotteen olevan, hän alkoi itkemään onnesta.

Lämmin asiakaspalvelu sekä luotettavat ja laadukkaat tuotteet houkuttelevat

Asiakkaat tulevat Keliapuotiin laadun ja luotettavuuden perässä. Liikkeen tuotteisiin voi luottaa – ne ovat takuuvarmasti gluteenittomia eikä myyntiin oteta tuotteita, joita ei olisi testattu etukäteen. Tämän lisäksi suurin osa tuotteista on lähtöisin pientoimijoilta.

– Viime aikoina myös maidottomien, munattomien ja vegaanisten tuotteiden kysyntä on kasvanut ja olemme pyrkineet vastaamaan kysyntään. Myymme paljon tuotteita, joissa ei gluteiinin lisäksi ole esimerkiksi maitoa tai munaa.

Leivonnaisten ja leipien lisäksi monet tilaava kakkuja juhliin. Kakuista suosituin on ehdottomasti Ellen Svinhufvudin kakku ja sitä tilataan joulusta juhannukseen. Myös ravintoloitsijat tilaavat Keliapuodin tuotteita ravintoloihinsa. He haluavat tarjoilla asiakkailleen tuoretta leipää kaupan pakastetuotteiden sijaan.

Lähde ja kuva: Toptaste