Kahvipöydän kaunotar: gluteeniton red velvet -kakku

Amerikkalaisen keittiön klassikkokakku herättää ihastusta ulkonäöllään ja maullaan. Gluteeniton red velvet -kakku sopii kahvipöytään tai tarjoiltavaksi juhliin.

Valmistus

Kakkupohja:

  • 280 g gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl ksantaania
  • 55 g maissitärkkelystä
  • 1 tl suolaa
  • 1 1/4 tl leivinjauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • 0,5 dl + 2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhoa
  • 155 g huoneenlämpöistä suolaamatonta voita tai margariinia
  • 250 g sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 ½ tl vaniljauutetta
  • 1 1/4 tl omenaviinietikkaa
  • 2,5 dl huoneenlämpöistä maitoa (huom. ei rasvatonta)
  • punaista elintarvikeväriä

Kuorrutus:

  • 4,5 dl huoneenlämpöistä tuorejuustoa
  • 55 g huoneenlämpöistä voita
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 12 dl tomusokeria

Valmistus

Kakkupohja:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele valmiiksi kaksi irtopohjavuokaa.
  2. Sekoita kulhossa jauhot, ksantaanikumi, maissitärkkelys, suola, leivinjauhe, ruokasooda ja kaakaojauhe. Sekoita hyvin.
  3. Sekoita kakkupohjaan tuleva voi yleiskoneella tai sähkövatkaimella kevyeksi ja ilmavaksi. Lisää joukkoon sokeri, kananmunat ja vanilja koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon viinietikka ja noin 1/8 tl elintarvikeväriä.
  4. Lisää seokseen vuorotellen pikkuhiljaa kuivat ainekset ja maito. Sekoita hyvin, kunnes taikina on pehmeää ja melko paksua.
  5. Jaa taikina tasaisesti kahteen irtopohjavuokaan. Tasoita pinnat märällä lastalla. Paista kakkupohjat uunin keskitasolla noin 25 minuutin ajan. Kääntele kakkuvuokia noin puolivälissä paistoa. Tarkista kypsyys hammastikulla: paina hammastikku kakkupohjan keskiosaan – jos tikkuun ei tartu paria murua enempää taikinaa, kakku on kypsä.
  6. Anna pohjien jäähtyä noin 10 minuutin ajan, ennen kuin irrotat ne vuoista. Irrottamisen jälkeen, anna pohjien jäähtyä kunnolla

Kuorrute:

  1. Valmista kuorrute kakkupohjien jäähtyessä. Sekoita yleiskoneella tai sähkövatkaimella tuorejuusto ja voi, kunnes seos on ilmavaa ja kevyttä.
  2. Lisää tuorejuusto-voiseokseen vanilja ja suola. Sekoita hyvin. Sekoita joukkoon noin puolet tarvittavasta tomusokerista ja sekoita, kunnes tomusokeri on imeytynyt seokseen. Lisää tomusokeria pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen. Sekoita, kunnes seos on ilmavaa ja pitää muotonsa, mutta ei täysin jämäkkää.

Kakun kokoaminen:

  1. Aseta toinen pohjista nurinperin tarjoiluastialle. Lisää pohjan päälle noin 3 dl kuorrutetta ja levitä tasaiseksi kerrokseksi.
  2. Asettele toinen kakkupohja kuorrutteen päälle ja paina varovasti, jotta pohjat asettuvat paikoilleen. Jos haluat kuorruttaa koko kakun, levitä ohut kerros kuorrutetta kakun päälle ja laita kakku jäähtymään pakastimeen noin 15 minuutin ajaksi. Levitä loput kuorrutteesta tasaisesti ohuen kerroksen päälle. Voit myös halutessasi kuorruttaa vain kakun päällisosan. Kuorrutuksen jälkeen laita red velvet -kakku jähmettymään jääkaappiin vähintään 15 minuutiksi ennen tarjoilua.

Alkuperäinen resepti: Gluten free on a shoestring