Tomaatti-jauhelihakastike pastalle
Mainio tomaatti-jauhelihakastike sopii täydellisesti gluteenittoman pastan kaveriksi. Erinomaista arkiruokaa! Kasvisversion saat korvaamalla jauhelihan esimerkiksi Härkiksellä tai soijarouheella.
Ainekset
Neljä annosta
- gluteenitonta pastaa
- suolaa
- 2 ruokalusikallista oliiviöljyä
- 1 suuri sipuli silputtuna
- 2 valkosipulinkynttä pilkottuna
- 1 tl oreganoa
- ½ tl tuoretta timjamia
- 1 rkl mustapippuria
- 450 g jauhelihaa
- tuoretta basilikaa silputtuna
- 6 dl tomaattimurskaa
- 1 tl sokeria
- tuoretta persiljaa silputtuna
Valmistus
- Keitä gluteeniton pasta ohjeen mukaan.
- Kuullota sipulia ja valkosipulia noin viiden minuutin ajan.
- Paista jauheliha suurella pannulla. Paista liha tarvittaessa pieni osa kerrallaan, jotta se pääsee ruskistuu kunnolla.
- Lisää liha ja tomaattimurska sipuleiden joukkoon. Lisää basilika ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen ilman kantta noin 15 minuutin ajan.
- Lisää loput mausteet. Tarkista maku. Lisää keitetty pasta kastikkeen joukkoon ja sekoita. Koristele persiljalla ja tarjoile välittömästi.