Tomaatti-jauhelihakastike pastalle

Mainio tomaatti-jauhelihakastike sopii täydellisesti gluteenittoman pastan kaveriksi. Erinomaista arkiruokaa! Kasvisversion saat korvaamalla jauhelihan esimerkiksi Härkiksellä tai soijarouheella.

Ainekset

Neljä annosta

  • gluteenitonta pastaa
  • suolaa
  • 2 ruokalusikallista oliiviöljyä
  • 1 suuri sipuli silputtuna
  • 2 valkosipulinkynttä pilkottuna
  • 1 tl oreganoa
  • ½ tl tuoretta timjamia
  • 1 rkl mustapippuria
  • 450 g jauhelihaa
  • tuoretta basilikaa silputtuna
  • 6 dl tomaattimurskaa
  • 1 tl sokeria
  • tuoretta persiljaa silputtuna

Valmistus

  1. Keitä gluteeniton pasta ohjeen mukaan.
  2. Kuullota sipulia ja valkosipulia noin viiden minuutin ajan.
  3. Paista jauheliha suurella pannulla. Paista liha tarvittaessa pieni osa kerrallaan, jotta se pääsee ruskistuu kunnolla.
  4. Lisää liha ja tomaattimurska sipuleiden joukkoon. Lisää basilika ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen ilman kantta noin 15 minuutin ajan.
  5. Lisää loput mausteet. Tarkista maku. Lisää keitetty pasta kastikkeen joukkoon ja sekoita. Koristele persiljalla ja tarjoile välittömästi.