Tosi helppo karpalokastike

Herkullinen karpalokastike syntyy käden käänteessä juhlapöytään! Kastikkeen voi valmistaa kätevästi pari päivää ennen.

Ainekset

Kahdeksan annosta

  • 100 g vaaleaa muscovadosokeria
  • 100 ml appelsiinimehua (tuoretta tai valmiiksi puristettua)
  • 250 g tuoreita tai pakastettuja karpaloita

Valmistus

  1. Kaada sokeri ja appelsiinimehu kattilaan ja anna kiehahtaa.
  2. Sekoita joukkoon karpalot ja anna hautua kunnes karpalot ovat kypsiä, mutta ovat silti pitäneet muotonsa – tämä vie noin viisi minuuttia, jos käytät jäisiä karpaloita ja noin 8 – 10 minuuttia, jos käytät tuoreita karpaloita.
  3. Kastike paksuuntuu jäähtyessään. Kastike säilyy viikon ajan jääkaapissa. Ota kastike huoneenlämpöön ennen tarjoilua.

Resepti: BBC Good Food
Kuva: Pixabay, PublicDomainPictures

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.