Punaviiniglögi

Ei joulun odotusta ilman glögiä! Tällä mulled wine -reseptillä mausteinen punaviiniglögi syntyy vaivatta ja tuo kotiin lumoavan joulun tuoksun.

Ainekset

  • 200 g kidesokeria
  • 6 mausteneilikkaa
  • 3 tähtianista
  • 1 kanelitanko
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 appelsiinia
  • 1 sitruuna
  • 2 x 750 ml pulloa punaviiniä
  • 100 ml crème de cassista
  • 1 kokonainen muskottipähkinä, raastettavaksi

Tämä resepti on brittiläisen huippukokin Jamie Oliverin versio perinteisestä punaviiniglögistä. Mutta voit myös kokeilla rohkeasti omia mausteyhdistelmiä ja luoda juuri omaan makuusi sopivan joulutunnelman. Tärkein niksi punaviiniglögin valmistuksessa: maku pysyy parhaana, kun et päästä kattilaa missään vaiheessa kiehuvan kuumaksi.

Valmistus

  1. Laita sokeri ja kaikki mausteet (lukuunottamatta muskottipähkinää) suureen paksupohjaiseen kattilaan.
  2. Lisää laakerinlehdet ja kuori sitruuna ja appelsiinit. Lisää kuoret kattilaan ja purista appelsiinin mehu muiden ainesten joukkoon.
  3. Kaada joukkoon viiniä sen verran, että muut ainekset peittyvät. Aseta hella keskilämmölle ja anna kiehahtaa.
  4. Kiehahtamisen jälkeen laske lämpötilaa ja anna hautua viiden minuutin ajan tai kunnes sokeri on liuennut ja seos on muuttunut mausteiseksi siirapiksi.
  5. Lisää loput viinistä ja crème de cassis. Anna hiljalleen lämmetä matalalla lämmöllä noin 10 minuutin ajan, kunnes glögi on lämmintä ja tuoksuvaa. Pidä huoli, ettei glögi pääse kiehumaan.
  6. Raasta päälle muskottipähkinää ja tarjoile kuumana.

Lähde: Jamie Oliver