Helppo resepti: näin keität ravut rapujuhliin
Tällä reseptillä valmistat onnistuneesti ravut loppukesän ja syksyn riemukkaisiin rapujuhliin.
Ainekset
4-6 annosta
- 40 rapua
- 5-6 l vettä
- 1,5 dl karkeaa suolaa
- 3-4 sokeripalaa
- 1 puntti kruunutilliä
Voit halutessasi tehdä ravut myös oluella maustetussa liemessä:
- 5 l vettä
- 0,5 l gluteenitonta tummaa olutta
- 5 kpl sokeripalaa
- 200 g karkeaa merisuolaa
- 1 kpl iso nippu kruunutilliä
Valmistus
- Tarkista, että kaikki ravut ovat eläviä. Huuhtele ravut kylmässä vedessä.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää suola ja sokeri sekä puolet tillistä. Anna kiehua noin viisi minuuttia. Poista tillit.
- Nosta ravut yksitellen kiehuvaan veteen. Anna veden kiehua voimakkaasti rapujen lisäämisen aikana. Keitä noin 10 kpl kerrallaan.
- Laske keittoaika siitä, kun vesi alkaa kiehua uudelleen. Rapuja keitetään noin 10 min.
- Nosta ravut isolle vadille jäähtymään keittämisen jälkeen.
- Laita kattilaan loput tillit. Jäähdytä liemi ja nosta ravut siihen. Voit myös jäähdyttää ravut ja liemet yhdessä, mutta jäähtyminen on näin hitaampaa.
- Anna rapujen maustua liemessä kylmässä vähintään kuusi tuntia, mieluiten vuorokausi. Jäähtyneessä keitinliemessä voi sulattaa myös pakasteravut, jolloin ne saavat tuoreemman maun.
- Nosta ravut liemestä vadille kauniiseen kekoon. Koristele kruunutillillä ja mustaherukanlehdillä. Laita tarjolle tillisilppua, gluteenitonta paahtoleipää ja voita tai levitettä.
Resepti: Pro Kala ry
Lue myös: Kaikki irti rapukaudesta! Lue vinkit onnistuneisiin rapujuhliin