Mausteinen raakasuklaa ilman gluteenia ja maitoa

Mausteinen raakasuklaa on gluteeniton, maidoton ja makoisa herkku. Tästä suklaasta valmistuvat helposti myös konvehdit.

Ainekset

  • 4 dl kaakaovoita raastettuna
  • reilu ruokalusikallinen kylmäpuristettua kookosöljyä
  • reilu ruokalusikallinen juoksevaa kotimaista luomuhunajaa
  • 1 dl kaakaojauhetta (tai murskattuja kaakaonibsejä/kokonaisia kaakaopapuja)
  • reilu teelusikallinen maca-jauhetta
  • 1 dl lucuma-jauhetta
  • 1 dl gojimarjoja murskattuna
  • ripaus kanelia, neilikkaa ja inkivääriä jauheena sekä Kalaharin suolaa

Valmistus

  1. Aseta kulho lämpimään vesihauteeseen (lavuaariin tai hellalla olevaan kattilaan).
  2. Laita kulhoon kaakaovoi ja kookosöljy ja anna niiden sulaa nestemäisiksi. Sekoita joukkoon hunaja.
  3. Lisää kulhoon kaakaojauhe, maca-jauhe ja lucuma-jauhe ja sekoita, kunnes seos on tasaista ja juoksevaa. Lisää joukkoon muut ainekset ja mausteet ja sekoita.
  4. Kaada juokseva massa muotteihin.
  5. Jäähdytä suklaata pakastimessa noin 20-30 minuuttia, kunnes se on kovettunut.

Suklaa säilyy jääkaapissa tai pakkasessa useita viikkoja.

Resepti: CocoVi Import Oy