Tätä piirakkaa ei tarvitse kypsentää! Gluteeniton suolainen raakapiiras

Tämä piirakka on täynnä hyviä rasvoja, kuituja ja vitamiineja. Helppo gluteeniton suolainen raakapiirakka sopii monelle aterialle! Piirakka sopii myös viljattomaan ja vegaaniseen ruokavalioon.

Valmistus

Pohja:

  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 0,5 dl idätettyä kvinoaa
  • 0,5 dl pellavansiemenrouhetta
  • 0,5 dl saksanpähkinöitä
  • 1 tl psylliumia
  • 0,5 dl kookosöljyä
  • ripaus suolaa

Täyte:

  • 2 avokadoa
  • puolikas kurkku
  • kaksi valkosipulinkynttä
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • puolikas paprika
  • kevätsipuli varsineen
  • puntti korianteria
  • neljä kourallista Alfafa-silmusalaattia

Valmistus

  1. Pohja: Valmista pohja sekoittamalla auringonkukansiemenet, idätetty kvinoa, pellavansiemenrouhe, saksanpähkinät, psyllium ja kookosöljy sekä ripaus suolaa tehosekoittimessa keskenään. Voit halutessasi jättää pohjaan hieman purutuntumaa.
  2. Painele pohjamassa piirakkamaisesti reunoja myöten irtopohjavuoan pohjalle ja nosta se jääkaappiin tiivistymään täytteen valmistuksen ajaksi.
  3. Täyte: Blendaa avokado, kurkku, valkosipulinkynnet ja sitruunan mehu blenderissä keskenään.
  4. Pilko ja hienonna paprika, kevätsipuli ja korianteri. Sekoita avokadotahna pilkottujen ainesten sekä silmusalaatin kanssa keskenään ja nosta täyte pohjan päälle.
  5. Laita pinnalle vielä hieman Silmusalaattia ja tarjoile heti tai nosta hetkeksi jääkaappiin tiivistymään.

Resepti ja kuva: Silmusalaatti