Gluteenittomat runebergintortut

Runebergintortuilla voi alkaa herkutella hyvissä ajoin jo ennen Runebergin päivää. Klassikkoleivonnainen taipuu helposti myös gluteenittomaksi.

Ainekset

6 – 8 kappaletta

  • 40 g gluteenittomia välipalakeksejä, esim. Provena Kaura&Siirappi
  • 1 dl gluteenitonta täysjyväkaurajauhoa, esim. Provena
  • 1 1/2 dl gluteenittomia korppujauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl appelsiininkuoren paloja
  • 150 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 dl fariinisokeria
  • muutama tippa karvasmanteliaromia
  • 2 munaa

Kostutus:

  • 2 dl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • korkillinen rommi- tai arrakiaromia

Koristelu:

  • vadelmamarmeladia
  • sokerikuorrutetta

Valmistus

  1. Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 190 asteeseen (tai kiertoilmalla 175 asteeseen). Voitele muffinipellin syvennykset tai metalliset torttuvuoat esimerkiksi juoksevalla rypsiöljyvalmisteella.
  2. Hienonna keksit. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  3. Vaahdota voi, sokerit ja karvasmanteliaromi. Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin sekoittaen.
    Sekoita joukkoon kuivat aineet.
  4. Jaa taikina muotteihin. Paista uunin keskitasossa 18–20 minuuttia. Jäähdytä hyvin.
  5. Valmista kostutusliemi. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja rommi- tai arrakiaromi. Kuumenna kunnes sokeri on liuennut veteen. Anna jäähtyä.
  6. Upota torttu liemeen puoliväliin saakka. Anna olla nesteessä hetken aikaa. Ota ylös ja kasta sitten toinen puoli. Valuta ylimääräinen neste pois.
  7. Anna torttujen vetäytyä rauhassa.
  8. Koristele vadelmamarmeladilla ja sokerikuorrutteella.

Vinkki! Suklaisen version saat korvaamalla appelsiininkuoripalat rouhitulla suklaalla.

Resepti: Ravintoraisio Oy