Gluteenittomat runebergintortut
Runebergintortuilla voi alkaa herkutella hyvissä ajoin jo ennen Runebergin päivää. Klassikkoleivonnainen taipuu helposti myös gluteenittomaksi.
Ainekset
6 – 8 kappaletta
- 40 g gluteenittomia välipalakeksejä, esim. Provena Kaura&Siirappi
- 1 dl gluteenitonta täysjyväkaurajauhoa, esim. Provena
- 1 1/2 dl gluteenittomia korppujauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 rkl appelsiininkuoren paloja
- 150 g voita
- 1 dl sokeria
- 1/2 dl fariinisokeria
- muutama tippa karvasmanteliaromia
- 2 munaa
Kostutus:
- 2 dl vettä
- 2 rkl sokeria
- korkillinen rommi- tai arrakiaromia
Koristelu:
- vadelmamarmeladia
- sokerikuorrutetta
Valmistus
- Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 190 asteeseen (tai kiertoilmalla 175 asteeseen). Voitele muffinipellin syvennykset tai metalliset torttuvuoat esimerkiksi juoksevalla rypsiöljyvalmisteella.
- Hienonna keksit. Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Vaahdota voi, sokerit ja karvasmanteliaromi. Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin sekoittaen.
Sekoita joukkoon kuivat aineet. - Jaa taikina muotteihin. Paista uunin keskitasossa 18–20 minuuttia. Jäähdytä hyvin.
- Valmista kostutusliemi. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja rommi- tai arrakiaromi. Kuumenna kunnes sokeri on liuennut veteen. Anna jäähtyä.
- Upota torttu liemeen puoliväliin saakka. Anna olla nesteessä hetken aikaa. Ota ylös ja kasta sitten toinen puoli. Valuta ylimääräinen neste pois.
- Anna torttujen vetäytyä rauhassa.
- Koristele vadelmamarmeladilla ja sokerikuorrutteella.
Vinkki! Suklaisen version saat korvaamalla appelsiininkuoripalat rouhitulla suklaalla.
Resepti: Ravintoraisio Oy