Härkistä ja kvinoaa

Tämän ruokalajin juju ovat aasialaiset mausteet, jotka sopivat ihanasti täydentämään Härkiksen ja kvinoan makuja. Härkistä ja kvinoaa uskaltaa tarjota vaativammallekin kulinaristille.

munaton / maidoton / gluteeniton

Ainekset

  • 1 pkt (250 g) Härkis-härkäpapuvalmistetta
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 valkosipulikynsi
  • ¼ punaista chiliä
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl ruokokidesokeria
  • 1 rkl soijakastiketta (gluteenitonta)
  • 1 limetin raastettu kuori ja mehu
  • ripaus suolaa

Lisäksi

  • 3 dl keitettyä kvinoaa
  • punaista chiliä silputtuna
  • limettiä lohkoina
  • kevätsipulia silputtuna
  • tuoretta korianteria silputtuna

Valmistus

  1. Kuumenna seesamiöljy pannulla. Lisää Härkis, hienonnetut valkosipulinkynsi sekä chilipala, kalakastike, sokeri ja soijakastike. Mausta vielä seos limettiraasteella ja –mehulla sekä suolalla.
  2. Tarjoile maustettu Härkis kulhosta keitetyn kvinoan ja lisukkeiden kanssa.

Vinkki! Voit tarjoilla maustetun Härkiksen lisukkeiden kera myös salaatinlehteen tai riisipaperiin kääräistynä ja nauttia rentona sormisyötävänä illanistujaisissa.

Resepti: Verso Food / Tiina Rantanen: Helppo olla vege