Gluteenittomat savukalapihvit

Herkulliset gluteenittomat savukalapihvit ovat erinomaista arkiruokaa, sillä ne syntyvät käden käänteessä ja maistuvat koko perheelle.

Ainekset

Neljä annosta

  • 1 viipale gluteenitonta vaaleaa leipää
  • 0,5 dl maitoa tai kerma-maitoa
  • 300 g tuoretta kalaa fileinä (haukea, siikaa, kuhaa, ahventa)
  • n. 2 dl savukalaa perattuna (lohta, silakoita tai siikaa)
  • 1 kananmuna
  • 0,5 tl yrttisuolaa
  • ripaus (sitruuna)pippuria
  • 0,5 tl paprikajauhetta
  • paistamiseen öljyä tai margariinia

Valmistus

  1. Murenna gluteeniton leipä kulhoon ja kaada maito päälle. Anna seistä, kunnes maito on imeytynyt leipään. Jauha kalafileet hienoksi esim. monitoimikoneessa ja hienonna savukala haarukalla pieneksi. Sekoita kalat leipäseokseen kananmunan ja mausteiden kanssa.
  2. Muotoile massasta kostutetuin käsin pihvejä ja paista miedolla lämmöllä esimerkiksi lettupannulla pihvejä. Voit kypsentää pihvit myös 200-asteisessa uunissa. Laita pihvit leivinpaperoidulle pellille ja kypsennä noin 15 minuuttia.

Resepti ja kuva: Pro Kala ry