Helppo gluteeniton suklaakakku

Mm, niin hyvää! Tällä reseptillä loihdit helposti ja nopeasti herkullisen gluteenittoman suklaakakun. Reseptin voi helposti tehdä myös maidottomana, kun reseptissä käyttää öljyä ja maidotonta tummaa suklaata.

Ainekset

  • 5 kananmunaa
  • 4 dl ruokosokeria
  • 2 rkl psylliuminsiemenkuorta
  • 2 dl neutraalinmakuista öljyä tai 180 g voita
  • 3 ½ dl gluteenittomia kaurajauhoja
  • 1 ½ dl riisijauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 hyppysellinen merisuolaa
  • 80 g tummaa suklaata

Valmistus

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää psylliuminsiemenkuori ja sekoita huolellisesti.
  2. Lisää öljy / sulatettu voi. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa ja lisää seokseen.
  3. Rouhi suklaa ja sekoita rouhe taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista 160 °C:ssa 45–50 min.

Resepti ja kuva: Urtekram

Yksi vastaus artikkeliin “Helppo gluteeniton suklaakakku

  • 30.12.2018 klo 14:04
    Permalink

    Hei, millä voin korvata tuon sokerin? Haluaisin välttää sonerin kokonaan

    Vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.