Gluteeniton porkkanakakku
Gluteeniton porkkanakakku sopii omaksi iloksi tai vaativaankin vieraspöytään. Tällä reseptillä onnistut!
Ainekset
- 400 g porkkanoita
- 6 kananmunaa
- 200 g sokeria
- 400 g mantelijauhetta
- 50 g maissitärkkelystä
- 1 rkl leivinjauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
- (rasvaa vuoan voiteluun)
Kuorrutus:
- 100 g tomusokeria
- 1-2 rkl sitruunamehua
Valmistus
- Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa munat vaahdoksi. Lisää munavaahtoon varovasti sokeri ja vaniljasokeri.
- Sekoita mantelijauhe, maissitärkkelys ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne seokseen. Yhdistä porkkanaraaste taikinaan vasta nyt. Älä sekoita liian rajusti.
- Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 40 minuuttia.
- Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu kuorrutteeksi. Odota kakun jäähtymistä ennen kuorrutuksen lisäämistä (seos imeytyy kakkuun jos yrität kuorruttaa liian lämpimänä).
VINKKI! Koristele kakku gluteenittomilla marsipaaniporkkanoilla.