Gluteeniton porkkanakakku

Gluteeniton porkkanakakku sopii omaksi iloksi tai vaativaankin vieraspöytään. Tällä reseptillä onnistut!

Ainekset

  • 400 g porkkanoita
  • 6 kananmunaa
  • 200 g sokeria
  • 400 g mantelijauhetta
  • 50 g maissitärkkelystä
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • (rasvaa vuoan voiteluun)

Kuorrutus:

  • 100 g tomusokeria
  • 1-2 rkl sitruunamehua

Valmistus

  1. Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa munat vaahdoksi. Lisää munavaahtoon varovasti sokeri ja vaniljasokeri.
  2. Sekoita mantelijauhe, maissitärkkelys ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne seokseen. Yhdistä porkkanaraaste taikinaan vasta nyt. Älä sekoita liian rajusti.
  3. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 40 minuuttia.
  4. Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu kuorrutteeksi. Odota kakun jäähtymistä ennen kuorrutuksen lisäämistä (seos imeytyy kakkuun jos yrität kuorruttaa liian lämpimänä).

VINKKI! Koristele kakku gluteenittomilla marsipaaniporkkanoilla.