Mehevä grilliherkku: kalaa vihannestaskussa

Tällä reseptillä grillaat kätevästi kalan ja vihannekset samalla kertaa. Maukasta ja terveellistä grilliruokaa!

Ainekset

  • 150 g nahatonta kalafileetä/ruokailija, esim. ahventa tai kuhaa ruodottomaksi leikattuna
  • hienoa merisuolaa ja mustapippuria myllystä
  • 50 g voita
  • 1 appelsiini
  • 1 fenkoli
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • pala purjosipulia
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • oliiviöljyä

Valmistus

  1. Leikkaa appelsiinista neljä siivua, ilman kantapaloja. Leikkaa fenkoli, kurpitsa, ja purjosipuli haluamaasi muotoon. Halkaise tomaatit.
  2. Mausta kalafileet suolla ja pippurilla. Esilämmitä grilli. Revi vahvasta foliosta neljä palaa ja levitä ne työpöydälle. Ripottele hieman oliiviöljyä folion päälle. Levitä sitten vihannekset foliopalojen päälle, jokaiseen nyyttiin saman verran kasviksia. Mausta kasvikset suolalla ja pippurilla. Asettele kalafileet kasvisten päälle. Laita kalafileiden päälle pari nokaretta pehmeää voita.
  3. Grillaa appelsiinisiivut ja asettele ne kala-vihannesnyyttiin päällimmäiseksi. Sulje kala-vihannestaskut folion avulla, taittaen reunat ylöspäin, jotta nesteet pysyisivät taskussa. Grillaa kala-vihannestaskuja n. 15 minuuttia (ei täydellä teholla). Anna raaka-aineiden vetäytyä taskuissaan pari minuuttia grillaamisen jälkeen.

Resepti ja kuva: Pro Kala ry