Gluteenittomat savusilakkarieskat

Herkulliset gluteenittomat savusilakkarieskat yhdistävät kotimaan perinteisiä makuja moderniin keittiöön.

Ainekset

  • 4 kpl gluteenitonta ohutta rieskaa (voit käyttää myös gluteenittomia tortillalettuja)
  • 400 g savusilakkaa (noin 200 g perattuna)
  • 1 ½ dl ranskankermaa
  • 1 ½ dl herkkukurkkua kuutioituna
  • 1 dl omenaa kuutioituna
  • 2 rkl ruohosipulisilppua
  • n.1 tl curry
  • 1 tl hunajaa
  • muutama retiisi

Valmistus

  1. Sekoita peratut savusilakat sekä kurkku- ja omenakuutiot ranskankermaan ja mausta seos. Levitä rieskat työpöydälle. Jaa täyte tasan rieskoille ja levitä lusikan selällä. Jätä rieskan yläreunasta pari senttiä vapaaksi, ettei rullattaessa täyte pursuile.
  2. Revi päälle jäävuorisalaattia. Kuutioi huuhdellut retiisit ja ripottele leiville.
  3. Kääri leivät napakaksi rullaksi pitkältä sivulta. Kiedo rullat folioon tai leivinpaperiin ja säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen.
  4. Tarjolle tuotaessa leikkaa rulla vinosti poikki ja kiedo paperiin, jolloin syöminen käy siististi ilman ruokailuvälineitä.

Resepti ja kuva: Pro Kala ry

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.