Näin syntyy paras hummus

Hyviä hummusreseptejä on monia, mutta tässä niistä kenties paras! Loihdi maistuva hummus nopeasti ja helposti. Sopii dipiksi, aterian lisukkeeksi tai leivän päälle. Hummus on gluteeniton, maidoton ja täysin vegaaninen.

Ainekset

  • 1 purkki kikherneitä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl tahinia (seesamtahnaa)
  • 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • ripaus cayennepippuria
  • (Koristeeksi pinjansiemeniä)

Valmistus

  1. Huuhdo ja siivilöi kikherneet. Soseuta herneet, oliiviöljy ja puolet sitruunamehusta.
  2. Lisää joukkoon tahini, jeera, cayennepippuri ja hienonnettu valkosipuli. Jeeraa on saatavilla sekä jauheena että kokonaisina siemeninä. Jos käytät kokonaisia, kannattaa ne hieroa ensin morttelissa jauheeksi.
  3. Lisää lopuksi toinen puoli sitruunamehusta ja jatka soseuttamista, kunnes tahna on koostumukseltaan tasainen.
  4. Hummus on valmis tarjoiltavaksi heti valmistamisen jälkeen, mutta maku syvenee jos annat sen muhia jääkaapissa muutaman tunnin. Koristele pinjansiemenillä ja tarjoile dippinä, aterian lisäkkeenä tai leivän päällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.