Pirkan gluteeniton pullataikina – vuoden gluteeniton tuote

Keliakialiitto palkitsi Pirkan gluteenittoman pullataikinan Vuoden gluteeniton tuote -tunnustuksella.

Gluteenittomien leivontatarvikkeiden kysyntä kasvaa

Gluteenittomien tuotteiden valikoima on viime vuosien aikana laajentunut jatkuvasti ja tarjolla on entistä enemmän ruoanlaittoa ja leivontaa helpottavia vaihtoehtoja. Yksi niistä on Pirkan gluteeniton pullataikina, joka palkittiin Lautasella-messuilla Vuoden gluteeniton tuote -tunnustuksella. Tuomaristo perusteli valintaansa muun muassa seuraavasti:

”Pulla on gluteenittomassa leivonnassa vaikea toteuttaa, tuote on keliaakikon tai gluteenitonta ruokavaliota noudattavan unelma. Uusi ja monikäyttöinen innovaatio, jolla jokainen onnistuu – tätä on odotettu!”

Pirkan gluteenittomat taikinat tuotiin valikoimiin noin vuosi sitten asiakkaiden toivomuksesta, sillä helppokäyttöisille gluteenittomille tuotteille on jatkuvasti kasvava tarve.

”Vastaavia, hiivalla kohotetavia taikinoita ei ruokakaupoissa ollut saatavilla, joten päätimme kehittää sopivan tuotteen yhdessä tavarantoimittajan, Vuohelan Herkun, kanssa,” kertoo osto- ja myyntipäällikkö Tiina-Liisa Nirhola.

Pirkan gluteeniton pullataikina on Suomessa valmistettu gluteeniton ja laktoositon pakastetaikina. Taikina ei sisällä vehnätärkkelystä. Helposti käsiteltävästä ja hyvin leipoutuvasta taikinasta voi valmistaa erilaisia pullia ja pullapohjaisia piirakoita.

”Gluteeniton pullataikina on löytänyt oman asiakaskuntansa ja sen myynti on kasvanut tasaisesti. Laskiaisena tuotteen myynti jopa tuplaantui. Pullataikinasta voi leipoa myös munkkeja, joten odotamme tuotteelle hyvää menekkiä myös vappuna”, kertoo Nirhola.

Pirkka-sarjan gluteenittomat tuotteet ovat suosittuja ja tervetulleita gluteenitonta ruokavaliota noudattavien keskuudessa monipuolisen valikoiman sekä brändituotteita alhaisemman hinnan vuoksi. Sarjaan tuodaan jatkuvasti uusia tuotteita. Tällä hetkellä gluteenittomia tuotteita on Pirkka-sarjassa lähes 60. Gluteenittomien tuotteiden suosion kasvu jatkuu vahvana, vuonna 2017 gluteenittomien tuotteiden myynti kasvoi 20 prosenttia*.

”Gluteenittomien tuotteiden kasvua selittää kaksi tekijää. Toisaalta keliakiaa diagnosoidaan yhä enemmän, mutta samaan aikaan suomalaisia kiinnostaa täsmähyvinvointi: yhä useampi suomalaisista haluaa noudattaa tiettyä ruokavaliota, esimerkiksi gluteenitonta. Kuluttajatutkimuksemme mukaan, jopa kaksi kolmasosaa gluteenittomien tuotteiden ostajista ovat muita kuin keliaakikoita”, kertoo Nirhola.

Lähde: K-Ryhmä

6 thoughts on “Pirkan gluteeniton pullataikina – vuoden gluteeniton tuote

 • 27.4.2018 klo 18:46
  Permalink

  Hyvä jos vihdoin tulee tuote jossa ei ole vehnätärkkelystä. Tosin en usko että tuo tulee kumpaankaan omaan K-supermarkettiin. Pirkka jauhoja ilman vehnätärkkelystä toivomuksena myös.

  Lisäksi toivon valmisruokaa ilman että niissä on aina kermaa ja perunaa.

  • 2.12.2020 klo 18:18
   Permalink

   Onko taikinassa kananmuna . Toivottavasti ei niin sopisi meillekkin 🙏

 • 1.3.2019 klo 18:42
  Permalink

  Mitähän tuo pullataikina sisältää???
  Toivottavasti ei maitoa tai maitoproteiinia….????

  • 14.4.2020 klo 12:58
   Permalink

   Pitäisi olla vielä maidoton.

 • 8.4.2019 klo 22:57
  Permalink

  Mahtavan makuiset ja kivannäköiset gluteenittomat pullat tulee tällä.
  Pikkupullat valmistuvat nopeammin kuin joulutortut torttutaikinasta, eli todella nopeasta tuotteestakin on kyse. Hitusen rasvaisemman oloinen koostumus kuin tavan pullataikinassa, mutta kuohkeuttakin on ja ihan hyvä pulla. Taikinan paistossa on oltava passissa vieressä, sillä yksi minuutti voi vaikuttaa pullan ruskeusasteeseen todella paljon. Kokemus sen näyttää jos aikailee hetkenkin, tai on liian nopea. Jokaisella tietysti oma makunsa tässäkin asiassa. Maukasta kylmän maidon kanssa!

 • 12.8.2020 klo 15:09
  Permalink

  Olisiko mahdollista saada tämä mainio taikina vielä maidottomana,
  eihän vehnäpullataikinakaan välttämättä kaipaa maitoa.

Kommentit on suljettu.