Pirkan gluteeniton pullataikina on Vuoden gluteeniton tuote 2018

Keliakialiitto palkitsi Pirkan gluteenittoman pullataikinan Vuoden gluteeniton tuote -tunnustuksella.

Gluteenittomien leivontatarvikkeiden kysyntä kasvaa

Gluteenittomien tuotteiden valikoima on viime vuosien aikana laajentunut jatkuvasti ja tarjolla on entistä enemmän ruoanlaittoa ja leivontaa helpottavia vaihtoehtoja. Yksi niistä on Pirkan gluteeniton pullataikina, joka palkittiin Lautasella-messuilla Vuoden gluteeniton tuote -tunnustuksella. Tuomaristo perusteli valintaansa muun muassa seuraavasti:

”Pulla on gluteenittomassa leivonnassa vaikea toteuttaa, tuote on keliaakikon tai gluteenitonta ruokavaliota noudattavan unelma. Uusi ja monikäyttöinen innovaatio, jolla jokainen onnistuu – tätä on odotettu!”

Pirkan gluteenittomat taikinat tuotiin valikoimiin noin vuosi sitten asiakkaiden toivomuksesta, sillä helppokäyttöisille gluteenittomille tuotteille on jatkuvasti kasvava tarve.

”Vastaavia, hiivalla kohotetavia taikinoita ei ruokakaupoissa ollut saatavilla, joten päätimme kehittää sopivan tuotteen yhdessä tavarantoimittajan, Vuohelan Herkun, kanssa,” kertoo osto- ja myyntipäällikkö Tiina-Liisa Nirhola.

Pirkan gluteeniton pullataikina on Suomessa valmistettu gluteeniton ja laktoositon pakastetaikina. Taikina ei sisällä vehnätärkkelystä. Helposti käsiteltävästä ja hyvin leipoutuvasta taikinasta voi valmistaa erilaisia pullia ja pullapohjaisia piirakoita.

”Gluteeniton pullataikina on löytänyt oman asiakaskuntansa ja sen myynti on kasvanut tasaisesti. Laskiaisena tuotteen myynti jopa tuplaantui. Pullataikinasta voi leipoa myös munkkeja, joten odotamme tuotteelle hyvää menekkiä myös vappuna”, kertoo Nirhola.

Pirkka-sarjan gluteenittomat tuotteet ovat suosittuja ja tervetulleita gluteenitonta ruokavaliota noudattavien keskuudessa monipuolisen valikoiman sekä brändituotteita alhaisemman hinnan vuoksi. Sarjaan tuodaan jatkuvasti uusia tuotteita. Tällä hetkellä gluteenittomia tuotteita on Pirkka-sarjassa lähes 60. Gluteenittomien tuotteiden suosion kasvu jatkuu vahvana, vuonna 2017 gluteenittomien tuotteiden myynti kasvoi 20 prosenttia*.

”Gluteenittomien tuotteiden kasvua selittää kaksi tekijää. Toisaalta keliakiaa diagnosoidaan yhä enemmän, mutta samaan aikaan suomalaisia kiinnostaa täsmähyvinvointi: yhä useampi suomalaisista haluaa noudattaa tiettyä ruokavaliota, esimerkiksi gluteenitonta. Kuluttajatutkimuksemme mukaan, jopa kaksi kolmasosaa gluteenittomien tuotteiden ostajista ovat muita kuin keliaakikoita”, kertoo Nirhola.

Lähde: K-Ryhmä

Yksi vastaus artikkeliin “Pirkan gluteeniton pullataikina on Vuoden gluteeniton tuote 2018

  • 27.4.2018 klo 18:46
    Permalink

    Hyvä jos vihdoin tulee tuote jossa ei ole vehnätärkkelystä. Tosin en usko että tuo tulee kumpaankaan omaan K-supermarkettiin. Pirkka jauhoja ilman vehnätärkkelystä toivomuksena myös.

    Lisäksi toivon valmisruokaa ilman että niissä on aina kermaa ja perunaa.

    Vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.