Joulukonvehdit taatelista

Joulukonvehdit taatelista ovat hauska joulupöydän naposteluherkku tai esimerkiksi oivallinen tuliainen! Resepti sopii gluteenittomaan, maidottomaan ja vegaaniseen ruokavalioon.

Ainekset

  • 100 g manteleita tai mantelijauhoja
  • 250 g taateleita
  • 2½ rkl kaakaojauhetta
  • 2 rkl kookosöljyä
  • ½ tl vaniljajauhetta

Koristeluvaihtoehtoja:

  • Hedelmäkoristerae (ananas, seljanmarja ja/tai granaattiomena)
  • Kookosjauho
  • Raakalakritsijauhe
  • Hasselpähkinä- tai mantelirouhe
  • Kaakaojauhe

Valmistus

  1. Jauha mantelit jauheeksi tehosekoittimella. Lisää muut ainekset ja sekoita hienojakoiseksi massaksi (jos käytät mantelijauhoja, voit sekoittaa kaikki ainekset yhdellä kertaa).
  2. Kaada massa kulhoon ja laita viilentymään jääkaappiin noin 15 minuutiksi. Pyörittele viilentynyt massa pieniksi palloiksi ja pyörittele ne lopuksi valitsemassasi koristelujauheessa/rouheessa/rakeissa.
  3. Anna viilentyä jääkaapissa vähintään 30 minuutin ajan ennen tarjoilua. Säilyvät jääkaapissa 3 viikkoa.

Vinkki!
Jos haluat taatelipalloista jouluisen mausteisia, lisää massaan hieman revittyä luomuappelsiinin kuorta, 1 tl aitoa kanelia, 1/3 tl jauhettua neilikkaa tai maustepippuria ja hyppysellinen jauhettua inkivääriä.

Resepti ja kuva: Urtekram

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.