Täyteläinen herkkutatti-kantarellirisotto
Täyteläinen herkkutatti-kantarellirisotto on ylellinen gluteeniton arkiruoka, joka on helppo valmistaa.
Ainekset
- 50g kuivattuja herkkutatteja
- 1 gluteeniton kasvisliemikuutio
- 2 ruokalusikallista oliiviöljyä
- 1 sipuli hienoksi silputtuna
- 2 valkosipulinkynttä hienoksi silputtuna
- 250 g kantarelleja
- 300 g risottoriisiä
- 1 1/4 dl valkoviiniä
- 25 g voita
- 50 g parmesaania
- persiljaa
Valmistus
- Laita herkkutatit suureen kulhoon ja kaada päälle noin litra kiehuvaa vettä. Anna liota noin 20 minuutin ajan ja kaada loppu vesi pois.
- Sekoita sienten joukkoon kasvisliemikuutio ja puristele sieniä varovasti poistaen ylimääräisen nesteen.
- Kuumenna oliiviöljyä pannulla keskilämmöllä. Lisää sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita noin viiden minuutin ajan.
- Lisää joukkoon kantarellit ja herkkutatit, mausta suolalla ja pippurilla. Jatka paistamista noin 8 minuutin ajan, kunnes sienet ovat pehmenneet.
- Lisää risottoriisi uudelle pannulle ja paista noin minuutin ajan. Lisää valkoviini ja anna kiehua, jotta alkoholi haihtuu.
- Pidä risottoriisipannu keskilämmöllä ja lisää joukkoon noin neljäsosa sieniseoksesta. Sekoittele, kunnes riisi on imenyt kaiken nesteen.
- Lisää uudestaan riisin joukkoon suunnilleen sama määrä sieniseosta ja sekoittele, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Toista vielä lisäämällä loput sienet.
- Jatka sekoittamista, kunnes riisi on kypsää. Jos sienistä irronnut neste ei riitä, lisää hiukan vettä.
- Kun riisi on kypsää, ota pannu pois liedeltä ja lisää voi ja ripottele päälle puolet parmesaanista ja persiljaa,
- Peitä risotto kannella ja jätä risotto hautumaan muutamaksi minuutiksi. Sekoita vielä ennen tarjoilua ja jaa lautasille. Lisää loput parmesaanista annosten päälle ja koristele persiljalla.