Täyteläinen herkkutatti-kantarellirisotto

Täyteläinen herkkutatti-kantarellirisotto on ylellinen gluteeniton arkiruoka, joka on helppo valmistaa.

Ainekset

  • 50g kuivattuja herkkutatteja
  • 1 gluteeniton kasvisliemikuutio
  • 2 ruokalusikallista oliiviöljyä
  • 1 sipuli hienoksi silputtuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienoksi silputtuna
  • 250 g kantarelleja
  • 300 g risottoriisiä
  • 1 1/4 dl valkoviiniä
  • 25 g voita
  • 50 g parmesaania
  • persiljaa

Valmistus

  1. Laita herkkutatit suureen kulhoon ja kaada päälle noin litra kiehuvaa vettä. Anna liota noin 20 minuutin ajan ja kaada loppu vesi pois.
  2. Sekoita sienten joukkoon kasvisliemikuutio ja puristele sieniä varovasti poistaen ylimääräisen nesteen.
  3. Kuumenna oliiviöljyä pannulla keskilämmöllä. Lisää sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita noin viiden minuutin ajan.
  4. Lisää joukkoon kantarellit ja herkkutatit, mausta suolalla ja pippurilla. Jatka paistamista noin 8 minuutin ajan, kunnes sienet ovat pehmenneet.
  5. Lisää risottoriisi uudelle pannulle ja paista noin minuutin ajan. Lisää valkoviini ja anna kiehua, jotta alkoholi haihtuu.
  6. Pidä risottoriisipannu keskilämmöllä ja lisää joukkoon noin neljäsosa sieniseoksesta. Sekoittele, kunnes riisi on imenyt kaiken nesteen.
  7. Lisää uudestaan riisin joukkoon suunnilleen sama määrä sieniseosta ja sekoittele, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Toista vielä lisäämällä loput sienet.
  8. Jatka sekoittamista, kunnes riisi on kypsää. Jos sienistä irronnut neste ei riitä, lisää hiukan vettä.
  9. Kun riisi on kypsää, ota pannu pois liedeltä ja lisää voi ja ripottele päälle puolet parmesaanista ja persiljaa,
  10. Peitä risotto kannella ja jätä risotto hautumaan muutamaksi minuutiksi. Sekoita vielä ennen tarjoilua ja jaa lautasille. Lisää loput parmesaanista annosten päälle ja koristele persiljalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.