Helppo savukalakeitto

Herkullisen, gluteenittoman ja terveellisen arkiruoan teon ei tarvitse olla työlästä ja aikaavievää. Tämä helppo savukalakeitto syntyy nimittäin käden käänteessä!

Ainekset

3-4 annosta

  • 8 dl kalalientä
  • 4 isoa perunaa
  • 1 pussi keittojuureksia (pakaste)
  • 1/4 tl mustapippurirouhetta
  • noin 2 dl ruodotonta savukalaa tai: savukalaa ja tuoretta kalaa, esim. kirjolohifileetä
  • (1/2 – 1 dl ruokakermaa tai noin 50 g sulatejuustoa)
  • (suolaa)
  • tilli- tai ruohosipulisilppua

Valmistus

  1. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi.
  2. Kuori ja paloittele perunat lohkoiksi. Keitä lohkoja noin 10 minuuttia kalaliemessä. Lisää keittojuurekset ja jatka kypsennystä vielä noin 10 minuuttia. Mausta pippurilla.
  3. Lisää pienitty savukala keittoon ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista suola, lisää tilliä tai ruohosipulia.
  4. Voit halutessasi käyttää keiton viimeistelyyn maitotuotteita, mutta se maistuu hyvältä ilman niitäkin.

Resepti ja kuva: Pro Kala ry