Helppo savukalakeitto
Herkullisen, gluteenittoman ja terveellisen arkiruoan teon ei tarvitse olla työlästä ja aikaavievää. Tämä helppo savukalakeitto syntyy nimittäin käden käänteessä!
Ainekset
3-4 annosta
- 8 dl kalalientä
- 4 isoa perunaa
- 1 pussi keittojuureksia (pakaste)
- 1/4 tl mustapippurirouhetta
- noin 2 dl ruodotonta savukalaa tai: savukalaa ja tuoretta kalaa, esim. kirjolohifileetä
- (1/2 – 1 dl ruokakermaa tai noin 50 g sulatejuustoa)
- (suolaa)
- tilli- tai ruohosipulisilppua
Valmistus
- Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi.
- Kuori ja paloittele perunat lohkoiksi. Keitä lohkoja noin 10 minuuttia kalaliemessä. Lisää keittojuurekset ja jatka kypsennystä vielä noin 10 minuuttia. Mausta pippurilla.
- Lisää pienitty savukala keittoon ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista suola, lisää tilliä tai ruohosipulia.
- Voit halutessasi käyttää keiton viimeistelyyn maitotuotteita, mutta se maistuu hyvältä ilman niitäkin.
Resepti ja kuva: Pro Kala ry