Tuliset vietnamilaiset riisipaperirullat

Vietnamilaisessa keittiössä tärkeää ovat tuoreet raaka-aineet ja herkulliset mausteet. Tässä gluteenittomassa reseptissä on maku ja terveellisyys kohdallaan, minkä lisäksi se on myös helppo valmistaa.

Ainekset

Rullat

  • 16 kpl riisipapereita
  • 1 dl riisinuudelia keitettynä
  • 1 romainesalaatti
  • 1 nippu korianteria
  • 1 Vau miten tulinen silmusalaatti -rasia
  • 250 g kotimaista kylmäsavu kirjolohta/graavikirjolohta
  • 3 retiisiä
  • 1 avocado
  • 1 punainen chili

Dippikastike

  • 1 dl vettä
  • 3 rkl palmusokeria
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 limen mehu
  • 1 raastettu valkosipulinkynsi
  • Mustia ja tai valkoisia sesaminsiemeniä paahdettuna

Valmistus

Rullat

  1. Esivalmistele kaikki ainekset esille ja tee dippikastike valmiiksi.
  2. Liota riisipaperit kädenlämpöisessä vedessä pehmeiksi. Kaada riisinuudelien päälle kiehuvaa vettä ja anna pehmetä.
  3. Kun nuudelit ovat pehmeitä, siivilöi ylimääräinen vesi pois. Pilko nuudelit vähän pienemmiksi, jotta niitä on helpompi käsitellä.
  4. Ota yksi pehmeä riisipaperi kerrallaan valmistusalustalle ja purista varovasti ylimääräinen vesi pois. Ole varovainen, riisipaperi hajoaa helposti.
  5. Pistä keskelle paperia pala salaattia, yrtinlehtiä, ituja, viipaloitua retiisiä,, chiliä avokadoa ja riisinuudelia. Lisää vielä pala lohta.
  6. Käännä riisipaperin alareuna täytteiden päälle. Käännä riisipaperin reunat kohti keskustaa ja rullaa. Rullasta kannattaa tehdä melko tiukka, sillä tiukka rulla pysyy paremmin kasassa dippaillessa.

Dippikastike

  1. Keitä vesi ja sokeri. Anna jäähtyä.
  2. Sekoita joukkoon muut aineet. Paahda seesaminsiemenet ja lisää ne dipin joukkoon.

Resepti ja kuva: Silmusalaatti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.