Marinoitu grillifetasalaatti

Rakastettu klassikkolasaatti maistuu entistä ihanammalta marinoitujen punasipulien ja grillatun fetan kanssa.

Ainekset

Marinoidut punasipulit

  • 1 rkl Keiju rosmariini rypsiöljyä
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl jauhettua mustapippuria
  • 3 punasipulia

Grillifeta

  • 1 tl Keiju sitruuna rypsiöljyä
  • 200 g fetaa
  • 6 oksaa timjamia
  • 1/2 tl jauhettua mustapippuria
  • 1 alumiinivuoka

Lisäksi

  • Parsaa
  • Salaatinlehtiä

Valmistus

Marinoidut punasipulit

  1. Lämmitä kattilassa punaviinietikka, sokeri, suola, mustapippuri ja rosmariini rypsiöljy kunnes sokeri on sulanut liemeen.
  2. Sammuta levy ja siirrä kattila sivuun. Lisää ohueksi viipaloidut punasipulit hieman jäähtyneeseen liemeen.
  3. Jäähdytä sipulirenkaat ja tarjoile salaatin kanssa.

Grillifeta

  1. Hiero fetan pintaan timjami, mustapippuri ja sitruuna rypsiöljy.
  2. Grillaa fetaa uunissa n. 10 min, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Voit myös valmistaa fetan uunissa 200 asteessa n. 15 min.

Salaatin kokoaminen

  1. Pese ja laita esille lempisalaattejasi. Suikaloi tankoparsa kuorimaveitsellä. Sekoita parsa salaattiin.
  2. Lisää salaattipohjan päälle marinoidut sipulit ja käsin murskattu grillifeta.

Resepti ja kuva: Bunge Finland Oy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.