Uutuus: Jymy tuo kauppoihin vähäkalorisen Vapaus-jäätelön ja vegaanisen pistaasijäätelön

Kotimainen jäätelövalmistaja Jymy on tuonut kauppoihin uusia makuja: vähäkalorisen Vapaus-jäätelön ja vegaanisen pistaasijäätelön. Molemmat maut ovat gluteenittomia.

Vähemmän sokeria, enemmän proteiinia

Vapaus on Jymyn uusi vähäkalorinen ja luomuraaka-aineista valmistettu artesaanijäätelö, joka sisältää peräti 70 prosenttia vähemmän kaloreita kuin tavallinen jäätelö. Sokeria ja rasvaa siinä on vain puolet normaalista.

– Jäätelö saa makeutensa luomusteviasta ja luomuerytritolista, joka on ksylitolin kaltainen makeuttaja. Erytritolia eli karppisokeria on luonnostaan muun muassa päärynöissä ja viinirypäleissä. Vaikka se on makeaa, kaloreita siinä ei ole yhtään, Jyrki Sukula, yksi Jymy-jäätelön perustajista kertoo.

Uusi vähäkalorinen ja -sokerinen Vapaus sisältää proteiinia huomattavasti enemmän kuin tavallinen jäätelö. Uutuusherkku sai syntynsä kuluttajien lukuisista toiveista.

– Moni Suomesta ja maailmalta kaipasi terveellistä ja maukasta jäätelöä, joka on tehty aidoista ja puhtaista raaka-aineista. Tähän toiveeseen halusimme vastata. Meidän luomujäätelöissämme ei käytetä väriaineita eikä kemiallisia lisäaineita, vaan maut ja raaka-aineet tulevat suoraan luonnosta. Vaikka Vapaus on terveellisempi jäätelö, siinä on kuitenkin vanha tuttu Jymymäinen maku.

Jäätelö on gluteeniton, laktoositon ja vähäkalorinen. Nyt kaupan hyllyiltä löytyy kahta makua: vaniljaa ja minttua suklaahipuilla. Vapaus-sarjaan on suunnitteilla lisäksi ainakin vegaaninen versio.

Uudessa vegaanijäätelössä yhdistyy pistaasi ja härkäpapu

Jymyn tämän kevään vegaaniuutuustuote on pistaasijäätelö, joka sisältää runsaasti paahdettua pistaasia. Sen pohja on tehty nyt ensimmäistä kertaa kotimaisesta härkäpavusta. Myös vegaaninen pistaasijäätelö on gluteeniton.

– Kokosimme sosiaalisen median kautta vegaanien testiryhmän, jonka kanssa kehittelimme uutta makua. Halusimme kokeilla jotakin ihan uutta ja siinä onnistuimme kyllä loistavasti. Proteiinipitoinen härkäpapu tuo jäätelöön mukavasti rakennetta ja kermaisuutta.

Pistaasin lisäksi Jymyllä on valikoimissaan kolme muuta luomuvegaanijäätelöä, joita myydään yhtä paljon kuin Jymyn maitopohjaisia jäätelöitä. Jymyn vegaanijäätelöt ovat yrityksen mukaan luonnonmukaisimpia vaihtoehtoja, mitä markkinoilta löytyy. Jäätelötehdas Suomisen Maito Oy sijaitsee Aurassa, vain muutaman kilometrin päässä luomutilalta, josta maito toimitetaan aina tuoreena ja vastalypsettynä tehtaalle. Jäätelöt valmistetaan pienessä tehtaassa ja hyvin pitkälle käsityönä.

Tuotetiedot

  • Purkillisessa (500 ml) Vapaus-jäätelöä on alle 300 kilokaloria, mikä on jopa 70 prosenttia vähemmän kuin tavallisessa jäätelössä.
  • Sokeria ja rasvaa on paljon vähemmän kuin tavallisessa jäätelössä. Vapaus-jäätelö makeutetaan luomustevialla ja ja luomuerytritolilla.
  • Vapaus-jäätelöt ovat laktoosittomia ja gluteenittomia.
  • Purkillisessa jäätelöä on 12 grammaa proteiinia.

Lähde ja kuvat: Jymy