Saarioisten tuorepuurot palkittiin vuoden gluteenittomana tuotteena

Keliakialiiton vuoden gluteenittomaksi tuotteeksi on valittu Saarioisten tuorepuurot.

Eväs-puuro sopii helpoksi välipalaksi tai pikalounaaksi

Keliakialiitto on nimennyt vuoden gluteenittomaksi tuotteeksi Saarioisen gluteenitonta kauraa sisältävät Eväs-tuorepuurot. Puuroja on kahta makua: omena-kaneli ja vadelma-mustikka. Raadin mielestä niiden maut ovat maukkaita ja muhevia. Tuotteet ovat käteviä välipalaksi tai pikalounaaksi, ja niitä on hyvin saatavilla eri puolilla Suomea.

Kunniamaininnan sai Fazerin gluteeniton Juuresleipä, jossa kolmasosa jauhoista on korvattu kasviksilla. Myös siinä on käytetty gluteenitonta kaurajauhoa ja -hiutaleita. Raati kiitti mehevän leivän runsaskuituisuutta ja hyvää saatavuutta ympäri Suomen. Leipä on myös laktoositon ja vegaaninen.

Vuoden gluteenittoman tuotteen valintakriteereinä ovat muun muassa maku, monipuolinen käytettävyys, uutuusarvo, saatavuus ja ravitsemuksellisuus. Tunnustuksen saajaksi tuli kuluttajilta 14 ehdotusta.

Keliakialiitto valitsi Vuoden gluteenittoman tuotteen ensimmäisen kerran vuonna 2001 ja Vuoden gluteenittoman yrityksen/palvelun vuonna 2004. Ehdotuksia kilpailuun voivat tehdä sekä kuluttajat että yritykset edellisen palkinnon jakamisen jälkeen myyntiin tulleista tuotteista. Voittajan ja mahdollisten kunniamainintojen saajat valitsee Keliakialiiton kilpailuraati. Tunnustukset jaettiin Lautasella-messuilla 5.4.2019.

Lähde: Messukeskus
Kuva: Saarioinen